Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I to je moguće

Turkmenistan: Predsjednik naredio natjecanje ljepote za konje

konji
Reuters/Pixsell
08.02.2011.
u 08:19

- Najbolji konji iz vrste koju se još naziva i "krilima Turkmenistana" bit će izabrani kako bi promovirali slavu te "nebeske vrste konja" diljem svijeta - kaže se u predsjedničkom dekretu, prenosi Reuters.

Turkmenistanski predsjednik Kurbanguly Berdymukhamedov koji u svojoj zemlji ima apsolutnu vlast dekretom je naredio održavanje natjecanja ljepote za konje.

Poznat po svojim jahačkim vještinama, Berdymukhamedov je rekao da u natjecanju može sudjelovati drevna vrsta akhal teke, a trebalo bi se održavati svake godine u travnju, javlja Reuters.

– Najbolji konji iz vrste koju se još naziva i "krilima Turkmenistana" bit će izabrani kako bi promovirali slavu te "nebeske vrste konja" diljem svijeta – kaže se u predsjedničkom dekretu, prenosi Reuters.

Posebne nagrade bit će dodijeljene i za najbolji tepih za konja, najbolju konjsku "svečanu opravu", najbolji portret te najbolju skulpturu konja.

Konje pasmine akhal teke Turkmenistan je darovao nekim stranim vođama jer je riječ o nacionalnom simbolu koji uživa kultni status u toj bivšoj sovjetskoj državi.

Bivši predsjednik Saparmurat Niyazov 2004. otvorio je 20 milijuna dolara vrijedan rekreacijski centar za konje opremljen bazenima, klimatizacijskim uređajima i medicinskim osobljem.

Komentara 5

OB
-obrisani-
14:00 08.02.2011.

Politika na stranu, prekrasni konji.

OB
-obrisani-
14:39 08.02.2011.

Ako je ova odluka i donešena predsjedničkim dekretom ali je dobra i to je jedan od oblika očuvanja narodnih običaja i promicanje nacionalnih intersa.

ME
Melkior
15:50 08.02.2011.

Nije to nista. Bokassa je konja imenovao ministrom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije