Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbor za kulturu

Zvonko Maković: Jesu li milijuni isparili pri gradnji MSU?

MSU
26.03.2010.
u 13:36

– Jesmo li kupili kutiju od zlata za komad drveta? – zapitao je član odbora Marin Knezović.

- Jesu li milijuni isparili pri gradnji Muzeja suvremene umjetnosti? – upitao je Zvonko Maković, predsjednik Odbora za kulturu, na sjednici tog odbora.

– Stvarna je cijena muzeja 443 milijuna kuna, dakle 30 tisuća kuna po četvornome metru? – upitao je Maković s nevjericom Gordana Hanžeka, zamjenika pročelnika Gradskog ureda za gradnju. Hanžek je potvrdio tu cijenu, a Maković je zaključio da mu je drago što napokon čuje to “da”.

– Indikativno je da je izvođač projekta bila Tehnika, koja je uključena u sve Bandićeve kapitalne projekte – zaključuje Maković.

Gordan Hanžek rekao je da su obračuni troškova gradnje MSU još u tijeku i da će se cijena precizno znati tek u svibnju.

– Izvještaj pročelnika Davora Jelavića o tome koliki je bio udio Grada u gradnji MSU, a koliki udio države pun je dvojbenih stavova – kaže Maković.

Bandićev prijedlog o podjeli vlasničkih prava na MSU između države i Grada u omjeru 50:50 odbor je odbio. Član odbora Jasen Mesić predložio je da se od Bandića traži prijedlog zaključka o vlasničkim pravima razmjerno ulaganjima, s čime se odbor složio. Grad je u projektu, prema Makovićevoj računici baziranoj na Jelavićevu izvješću, sudjelovao sa 116 milijuna kuna više nego država, u što je uključena cijena zemljišta od 61 milijun kuna.

– Država je PDV-om refundirala polovicu od 167 milijuna kuna koje je uložila – ističe Maković. Hanžeka su zbunila pitanja o restauratorskoj radionici u muzeju.

– Zbog čega je radionica u podrumu bez prozora, a u njoj se radi s opasnim kemikalijama? – upitao je Maković, no Hanžek nije imao odgovor. Maković je zaključio da procjene vrijednosti fundusa MSU od 5 milijuna kuna iz 1993. i sadašnja procjena od 47 milijuna nisu realne, da su to premale svote.

– Jesmo li kupili kutiju od zlata za komad drveta? – zapitao je član odbora Marin Knezović.

Komentara 2

DA
damirtankovic
22:31 29.03.2010.

Čim je Banditić u pitanju - LOPOVSKA POSLA !!!

VI
Vito
08:41 31.03.2010.

– Stvarna je cijena muzeja 443 milijuna kuna u omjeru 50:50 221.500.000:221.500.000 337.500.000:105.500.000 Kako to da je grad onda prepustio, ili želi prepustiti, upravljačka prava državi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije