Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas dogovor

Zgrada OŠ Odra se ruši i na istom mjestu se gradi nova škola

OŠ Odra
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/3
29.04.2014.
u 10:02

Žrtve neriješenih imovinsko-pravnih odnosa 322 su učenika škole čiji je krov od gradnje 1967. godine azbestni, a oni tjelesni odgoj imaju u hodniku jer dvoranu nemaju

Budućnost Osnovne škole Odra osnovane prije 155 godina trebala bi se konkretizirati danas na sastanku u gradskoj četvrti Novi Zagreb-zapad u Sigetu.

Žrtve neriješenih imovinsko-pravnih odnosa 322 su učenika škole čiji je krov od gradnje 1967. godine azbestni, a dvorana nikad nije napravljena pa vježbaju u hodniku škole.

Podsjetimo, lani je u jeku predizborne kampanje gradonačelnik Milan Bandić najavio da će u svibnju ove godine položiti kamen temeljac za dogradnju škole. Treba podsjetiti da je Grad svojevremeno propustio upisati se kao vlasnik zemljišta na kojem je škola pa su to učinili nasljednici vlasnika iako su zemljište prodali Gradu.

Foto: Boris Ščitar/Večernji list i Reuters/Pixsell

Foto: Boris Ščitar/Večernji list

Sastanak je ovaj put inicirao Grad. Roditelji su najzaslužniji što se stvar pokrenula jer su lani zaprijetili da djecu više neće slati u školu dok se problem ne počne rješavati.

– Gradonačelnik je lani obećao da će nas se jednom mjesečno obavještavati što se čini kad je riječ o dozvolama. Posljednji sastanak bio je 27. siječnja. Od Grada dosad ništa nismo dobili potpisano, nego je uvijek riječ o usmenim obećanjima – kaže Zvonimir Bulić iz Vijeća roditelja.

Novi ravnatelj Vatroslav Gabrić potvrdio je da se radi na ishođenju dozvola.
– Postojeća će se škola rušiti i nova će se graditi u istim gabaritima, ali bit će kat viša – rekao je Gabrić. Potvrda je stigla i iz gradskog Ureda za izgradnju grada.

– Radimo na lokacijskoj dozvoli, do ljeta ćemo raspisati natječaj za izvođenje radova, a imovinskopravni odnosi i dalje se rješavaju – rekao je Gordan Hanžek iz ureda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije