Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne žele više slušati obećanja

Bez gradnje bojkot: Školi u Odri novi kat, ne i dvorana

OŠ Odra, portal (1)
Foto: Boris Ščitar
03.01.2014.
u 17:53

Hrvatskom Leskovcu 2015. gradit će se škola, kanalizacija, ceste, a nova škola za 720 učenika i sportska dvorana u planu je i u Ivanjoj Reci

Nakon što su roditelji školaraca iz Odre u travnju pokrenuli uređenje osnovne škole stare 50 godina koja nikada nije obnavljana pa i danas ima azbestni krov, a djeca umjesto u sportskoj dvorani vježbaju u školskom hodniku, u 2014. moglo bi doći do promjene.

Grad je odlučio izdvojiti 10 milijuna kuna za izradu projektne dokumentacije i dogradnju škole, međutim, čini se da se sportska dvorana neće graditi.

Zaboravili se uknjižiti

– Imovinsko-pravni odnosi još nisu riješeni pa je zasad moguće jedino podizanje kata škole, ali ne i gradnja sportske dvorane – rekao je predsjednik gradske četvrti Novi Zagreb – zapad Goran Kutlić.

Podsjećamo, Grad se trebao upisati kao vlasnik zemljišta koje je otkupio od prijašnjih vlasnika na kojem je škola sagrađena, no kako to nije učinio na vrijeme, nasljednici su se naknadno upisali kao vlasnici, zbog čega trpe đaci i njihovi roditelji koji su najavljivali bojkot odlaska djece u školu na početku ove školske godine ako Grad prekrši dano obećanje da će 2014. nova škola biti gotova.

Ishođenje dokumentacije

U istoj četvrti, ali na drugoj strani, u Hrvatskom Leskovcu godinama čekaju na školu budući da učenici nižih razreda nastavu pohađaju u vrtiću, a đaci viših razreda putuju autobusom u OŠ Brezovica. Pod kotačima autobusa stradalo je dvoje djece pa je gradonačelnik Milan Bandić još 2010. obećao novu školu za 680 učenika, ali se to nije ostvarilo iako Grad ondje posjeduje vlastito zemljište.

– Gotova je projektna dokumentacija i u 2014. očekujemo dobivanje lokacijske dozvole. Gradnja bi trebala uslijediti 2015. kada očekujemo bum gradnje u Hrvatskom Leskovcu budući da će se tada nastaviti gradnja vodovodne i odvodne mreže koja koči gradnju nogostupa i cesta. U Lučkom i Ježdovcu će se 2015. nastaviti projekt magistralne kanalizacije, za što je dobiven novac iz fondova EU – kaže Goran Kutlić.

Na Peščenici će 2015. izraditi dokumentaciju za novu školu u Ivanjoj Reci za 720 učenika, uz koju se planira i gradnja sportske dvorane, kao i dokumentaciju za dogradnju 1600 četvornih metara OŠ Dr. Vinko Žganec u Kozari boku, dostatnih za šest učionica.

Komentara 1

GO
golub
08:44 07.01.2014.

Zaboravili se uknjižiti. Netko iz grada ovdje mulja. Zemljište prodano, isplata izvršena i kako se ponovno upišu na ono što su prodali i da bi još jednom prodano prodavali, a to je posao USKOK-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije