Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

ZET modernizirao poslovanje, evo što se mijenja od danas

Učenici koji već imaju ZET karticu ne trebaju izrađivati novu, no trebaju produljiti učenički status i to na bilo kojem prodajnom mjestu ZET-a, uz ovjereni obrazac Zahtjeva, a studenti mogu već sada temeljem elektroničke baze (ISAK) produljiti svoj studentski status
20. kolovoza 2019. u 12:11 14 komentara 28606 prikaza
ZET
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Zagrebački električni tramvaj od danas započinje s produljenjem postojećih ili izradom novih pretplatnih karata za javni gradski prijevoz, učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i studentima, za novu školsku i akademsku godinu 2019./2020. ZET podsjeća i kako su prošlogodišnje učeničke pretplatne karte valjane do 30. rujna.

Gužve u prometu zbog radova na Aveniji Marina Držića RADOVI I GUŽVE NA DRŽIČEVOJ “Kaj nisu to mogli napraviti ranije, kad je grad bio prazan?”

Napominje se i kako su studentski statusi valjani do 31. listopada, a daljnje produljenje profila za sve korisničke skupine je preduvjet za kupnju mjesečnih ili godišnjih kupona.

Učenici koji već imaju ZET karticu ne trebaju izrađivati novu, no trebaju produljiti učenički status i to na bilo kojem prodajnom mjestu ZET-a, uz ovjereni obrazac Zahtjeva, a studenti mogu već sada temeljem elektroničke baze (ISAK) produljiti svoj studentski status.

Produljenje statusa se ne naplaćuje niti je potrebna nova fotografija (pod uvjetom da je fotografija primjerena godinama starosti), već se prilikom dolaska na prodajno mjesto ažuriraju podaci na postojećoj kartici korisnika.

Ilustracija Kako mu stati na kraj Nasilnik terorizira Trešnjevku: 'Prijeti klanjem i silovanjem, urla da smo četnici i ustaše...'

Prateći suvremene modele poslovanja, a s ciljem podizanja učeničkih i studentskih standarda, za učenike od 2. rujna, a za studente od 20. kolovoza, bit će omogućeno i znatno jednostavnije produljenje postojećih pretplatnih karata za javni gradski prijevoz, koje će se moći obaviti na svim prodajnim mjestima ZET-a, kao i kioscima ugovornih partnera (Tisak i iNovine).

Tako će produljenje profila na pretplatnim kartama, zahvaljujući informatičkoj povezanosti s elektroničkom bazom podataka učenika osnovnih i srednjih škola (e-Matica), kao i sa studentskom elektroničkom bazom (ISAK), biti omogućeno polaznicima onih obrazovnih institucija koji se nalaze u sustavima, odnosno pravovremeno ažuriraju podatke za nadolazeću školsku ili akademsku godinu i to bez prethodnog ovjeravanja Zahtjeva ZET-a u tajništvima obrazovnih institucija.

DIVA CIJELI DAN
Jedan dan u životu beauty novinarke – puno više od pisanja o cipelama
  • inox14:

    Ja mislio da će početi uključivati klimu u vozilima..

  • tolitol:

    Ne volim pljuvati i definitivno nisam netko tko po defaultu sve dočekuje na nož, no gledam na stranicama bečkih linija gdje iz Hrvatske bez ikakvog problema preko interneta mogu kupiti mjesečnu kartu za njihov izvrstan sustav javnog prijevoza. Zato se ... prikaži još! moram sarkastično nasmijati na ovo ZET-ovo "praćenje suvremenih modela poslovanja". Internet je u uporabi u Hrvatskoj već 25 godina, a oni u 2019. najavljuju djelomičnu mogućnost elektroničkog produljenja pokaza za studente. Ljudi, obični ste "uhljebi". Omogućite konačno ljudima da jednostavno i na internetu kupuju i produljuju svoje pokaze bez da se fizički bilo gdje moraju uputiti. Na taj način ćete povećati prodaju i prestati maltretirati svoje kupce, a oni će vam biti zahvalni jer ste im povećali komfor. Pojednostavnite konačno stvari, a ako ne znate kako, pogledajte kako to funkcionira (posvuda) vani.

  • than:

    Jesam li ja lud ili je sve ovako bilo i prošle godine ? Opet se sve svodi na to da je lakše, ako si u bazi podataka. Eto zamolio bi nekoga da mi napiše što se to konkretno "moderniziralo" u ... prikaži još! odnosu na prošlu/pretprošlu godinu. Hvala.