Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javni prijevoz

ZET modernizirao poslovanje, evo što se mijenja od danas

ZET
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
20.08.2019.
u 12:11

Učenici koji već imaju ZET karticu ne trebaju izrađivati novu, no trebaju produljiti učenički status i to na bilo kojem prodajnom mjestu ZET-a, uz ovjereni obrazac Zahtjeva, a studenti mogu već sada temeljem elektroničke baze (ISAK) produljiti svoj studentski status

Zagrebački električni tramvaj od danas započinje s produljenjem postojećih ili izradom novih pretplatnih karata za javni gradski prijevoz, učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i studentima, za novu školsku i akademsku godinu 2019./2020. ZET podsjeća i kako su prošlogodišnje učeničke pretplatne karte valjane do 30. rujna.

Napominje se i kako su studentski statusi valjani do 31. listopada, a daljnje produljenje profila za sve korisničke skupine je preduvjet za kupnju mjesečnih ili godišnjih kupona.

Učenici koji već imaju ZET karticu ne trebaju izrađivati novu, no trebaju produljiti učenički status i to na bilo kojem prodajnom mjestu ZET-a, uz ovjereni obrazac Zahtjeva, a studenti mogu već sada temeljem elektroničke baze (ISAK) produljiti svoj studentski status.

Produljenje statusa se ne naplaćuje niti je potrebna nova fotografija (pod uvjetom da je fotografija primjerena godinama starosti), već se prilikom dolaska na prodajno mjesto ažuriraju podaci na postojećoj kartici korisnika.

Prateći suvremene modele poslovanja, a s ciljem podizanja učeničkih i studentskih standarda, za učenike od 2. rujna, a za studente od 20. kolovoza, bit će omogućeno i znatno jednostavnije produljenje postojećih pretplatnih karata za javni gradski prijevoz, koje će se moći obaviti na svim prodajnim mjestima ZET-a, kao i kioscima ugovornih partnera (Tisak i iNovine).

Tako će produljenje profila na pretplatnim kartama, zahvaljujući informatičkoj povezanosti s elektroničkom bazom podataka učenika osnovnih i srednjih škola (e-Matica), kao i sa studentskom elektroničkom bazom (ISAK), biti omogućeno polaznicima onih obrazovnih institucija koji se nalaze u sustavima, odnosno pravovremeno ažuriraju podatke za nadolazeću školsku ili akademsku godinu i to bez prethodnog ovjeravanja Zahtjeva ZET-a u tajništvima obrazovnih institucija.

Ključne riječi

Komentara 14

IN
inox14
13:34 20.08.2019.

Ja mislio da će početi uključivati klimu u vozilima..

TO
tolitol
13:36 20.08.2019.

Ne volim pljuvati i definitivno nisam netko tko po defaultu sve dočekuje na nož, no gledam na stranicama bečkih linija gdje iz Hrvatske bez ikakvog problema preko interneta mogu kupiti mjesečnu kartu za njihov izvrstan sustav javnog prijevoza. Zato se moram sarkastično nasmijati na ovo ZET-ovo "praćenje suvremenih modela poslovanja". Internet je u uporabi u Hrvatskoj već 25 godina, a oni u 2019. najavljuju djelomičnu mogućnost elektroničkog produljenja pokaza za studente. Ljudi, obični ste "uhljebi". Omogućite konačno ljudima da jednostavno i na internetu kupuju i produljuju svoje pokaze bez da se fizički bilo gdje moraju uputiti. Na taj način ćete povećati prodaju i prestati maltretirati svoje kupce, a oni će vam biti zahvalni jer ste im povećali komfor. Pojednostavnite konačno stvari, a ako ne znate kako, pogledajte kako to funkcionira (posvuda) vani.

TH
than
13:50 20.08.2019.

Jesam li ja lud ili je sve ovako bilo i prošle godine ? Opet se sve svodi na to da je lakše, ako si u bazi podataka. Eto zamolio bi nekoga da mi napiše što se to konkretno "moderniziralo" u odnosu na prošlu/pretprošlu godinu. Hvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije