Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i novi upravni odbor

Zelena akcija dobila novog predsjednika

Foto: Zelena akcija
1/4
25.09.2020.
u 14:37

Dosadašnja predsjednica Zelene akcije, Željka Leljak Gracin, nakon četiri izuzetno uspješne godina na čelu udruge, nije se ponovno kandidirala za predsjednicu, ali ostaje i dalje raditi u Zelenoj akciji.

Izborna skupština Zelene akcije izabrala je Luku Tomca za novog, osmog po redu, predsjednika Zelene akcije (ZA), nakon njegovog dugogodišnjeg aktivističkog angažmana u Zelenoj akciji. 

Luka Tomac je u Zelenu akciju došao kao volonter prije više od 15 godina te je kao voditelj Aktivističke grupe Zelene akcije sudjelovao u kreiranju te provedbi brojnih javnih kampanja i akcija. Od 2012. godine, u Zelenoj akciji vodi program Klimatskih promjena što je ostao  fokus njegovog programskog rada do danas. Radio je na kampanjama poput “S.O.S za Jadran” i “Zaustavimo Plomin C”, sudjelovao na desetak UN-ovih klimatskih pregovora širom svijeta te kroz različite međunarodne projekte i kampanje uspješno povezivao stručnost na temi klimatskih promjena s kreativnim aktivizmom. Član je upravnog odbora Zelene akcije dugi niz godina, a u zadnja dva mandata obavljao je i dužnost potpredsjednika udruge. Dodatno, nekoliko je godina bio član upravnog odbora najveće globalne mreže organizacija za zaštitu okoliša, Friends of the Earth International. 

Foto: Zelena akcija

Na ovotjednoj Skupštini je izabran i novi upravni odbor Zelene akcije u sastavu:  Luka Tomac, Enes Ćerimagić, Dora Sivka, Marija Mileta, Marko Košak, Bernard Ivčić i Željka Leljak Gracin. Skupština je izabrala i novi Nadzorni odbor u sastavu: Mirela Travar, Sven Janovski i Ivan Novosel. I na kraju, članice i članovi ZA usvojili su i novi Strateški plan za period 2020. Do 2024. godine kao i  Financijske i narativne izvještaje.   

Dosadašnja predsjednica Zelene akcije, Željka Leljak Gracin, nakon četiri izuzetno uspješne godina na čelu udruge, nije se ponovno kandidirala za predsjednicu, ali ostaje i dalje raditi u Zelenoj akciji. Posvetit će se daljnjem razvoju programa Pravo okoliša, vođenju mreže okolišnih pravnika, Justice & Environment, te radu u vladinu Savjetu za razvoj civilnog društva.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije