Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjeverozapadni dio grada

Zbog reaktiviranja klizišta u Kestenovcu stariji sugrađanin iseljen iz kuće

Klizište u Kestenovcu
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/2
05.03.2016.
u 19:06

Stariji sugrađanin već je bio iseljen iz kuće i smješten kod rodbine, no, u međuvremenu se svojevoljno vratio kući.

Zbog reaktiviranja klizišta u sjeverozapadnom dijelu Zagrebu, iz kuće u Ulici Kestenovac 9 iseljen je stariji stanar slabijeg zdravstvenog stanja te je privremeno smješten u Kliničku bolnicu "Sveti Duh".

Iz zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama izvijestili su da je stariji sugrađanin zbrinut iz sigurnosnih razloga budući da je kuća u Kestenovcu procijenjena kao neprimjerena za stanovanje jer joj je narušena statika.

Prije 10-ak dana, kad su se zbog klizišta koje su aktivirale obilne kiše, stariji sugrađanin već je bio iseljen iz kuće i smješten kod rodbine, no, u međuvremenu se svojevoljno vratio kući.
Osim Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, u toj akciji pomogli su iz nadležnih gradskih ureda: za prostorno uređenje, za zdravstvo i ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te iz Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba i KB "Sveti Duh".

>> Usred noći zemlja nam se survala na kuće

Komentara 6

DU
Deleted user
20:52 05.03.2016.

ja kao stari zagrebcanec znam da je tu sve prije bila suma i lepe bukve,koje ste vi posekli i skurili i napravili gradilista i nastavili borbu s prirodom,neko ce uzbubiti ovu bitku

IS
Iszrian
15:04 07.03.2016.

Isto ako i Grmoščica koja također pokazuje tendencije klizanja i urušavanja. A pod njom je i prometna bolonja i velik broj stambenih zgrada.

CO
Cosinus
20:24 05.03.2016.

Živim u ravnici i nije baš realno da sudim, ali ovih nekoliko kuća što je sagrađeno doslovno ispod brda, mi se čini suludo. Pa nije to Omiš da je kamen iznad nego obična zemlja, koja se u kiši pretvara u blato. Žao mi je ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije