Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Zašto je važno ukloniti sve “prepreke” za koje se može slučajno “zapeti”

23.11.2016., Zagreb - Gradjani revoltirani najnovijim potezom gradonacelnika Milana Bandica vezano uz cvjecarne na Cvjetnom, organizirali su prosvjed Cvijet za Cvjetni gdje su ostavljali cvijece na plocnik.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
25.11.2016.
u 11:54

Šipke potencijalne terase nisu bile takva prijetnja kao četiri,pet redova cvijeća

Zbog četiri, pet redova cvijeća (tko li ih je samo ondje postavio?!) koji su mu se našli na putu kada je u subotu šetao Trgom Petra Preradovića, gradonačelnik je dosegao granicu izdržljivosti. Sam je tako rekao. – Hoću reda! – zapovjedio je, a od zapovijedi oštra tona uvenulo je cvijeće na Cvjetnome trgu. I zdrav razum, odmah nakon cvijeća!

Bandić, dakle, hoće reda, a šef komunalnih redara Juroslav Dragun ima to provesti u praksi. Kako god da zna. A zna narediti. – Mičite cvijeće, bliže kućicama – glasila je naredba. S pravom, jer što bi se dogodilo da je, primjerice, gradonačelnikova čarapa zapela za trn tako nepristojno položene ruže na javnoj površini grada? Bolje takvu strahotu i ne zamišljati, ne daj Bože prizivati! Riješio je to Dragun jednim postupkom, pa se za nekoliko dana stao čuditi.

– Prevelika se hajka digla oko cvijeća – kaže on. Hajka? Prevelika? Gdje je šef komunalnih redara bio kada se na istom tom trgu postavljala konstrukcija za terasu? Vjerojatno u uredu jer se gradonačelnik nije zapleo o šipke potencijalne terase, a ni Dragun baš nije imao hrabrosti pred Horvatinčićem, nagađamo, zapovijedati!

Stradalo cvijeće kad drugog krivca nije bilo. A imena odgovornih već bila servirana pred gradonačelnikom. Sad je situacija izmakla kontroli, pa postoji realna opasnost da nam grad ovog Adventa bude najbizarniji u Europi.

Dajte, Zagrepčani, malo mašti na volju, zamislite kako trčimo gradom i mičemo sve što bi se moglo gradonačelniku naći na putu u šetnji Zagrebom samo kako bismo spasili i očuvali sve vrijedno u našem gradu? Poput spomenika, klupa, nogostupa, cvijeća o koje bi se on mogao spotaknuti. Zato ne buncajmo i ne budimo glasni o tome kako su stolci zbog Adventa zagradili i nagrdili Kožarićevo “Prizemljeno sunce” u Bogovićevoj.

Na sreću da je tako jer bi nam se Bandić sa suncem mogao sudariti. A onda u gradu ostajemo bez vrijedne skulpture. •

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Burviles
Burviles
15:44 25.11.2016.

sad su bar cvječari isto tak dotjerani u red a ne da se šire,troše vodu i ostavljaju smeće kad zatvore svoje kioske!

MA
MarkoKosmicki
15:14 25.11.2016.

podjite

BO
bovar12
17:54 25.11.2016.

Okupila se sdp, hns i švaljek ekipa, pozvali medije da ih poslikaju i izreklamiraju, prodali priču o prosvjedu građana, misle da su utjecajni, a većina građana ih ne šljivi ni 1%.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije