Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INOVA

Zaštita suncobrana od naleta vjetra inovacija godine mladih

inovacija
Goran Stanzl/PIXSELL
25.05.2010.
u 17:51

Dodijeljeno je 260 zlatnih, srebrnih i brončanih medalja, a među izumima su miješalica napitaka u prahu i novčanice za slijepe.

Izumom uređaja za zaštitu suncobrana od naleta vjetra Darijo Topić pobijedio je na ovogodišnjoj Inovi - Mladi. Njegov izum proglašen je najboljim među 240 inovacija koje je predstavilo 300 mladih izlagača na jubilarnoj, desetoj po redu izložbi kojom se želi potaknuti daljnji razvitak inovatorstva mladih u Zagrebu. Najbolji inovatori osvojili su izravan upis na Fakultet strojarstva i brodogradnje te Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, ali i mnoge druge vrijedne nagrade. Ocjenjivački sud imao je težak posao u odabiru najboljih jer, kako su naglasili, radovi su bili izuzetno zanimljivi i atraktivni. Tako je odlučio dodijeliti ukupno 260 nagrada u kategorijama osnovnoškolaca, srednjoškolaca, studenata i gostiju, kojih je bilo 36 iz cijele Hrvatske.

Najmlađi među nagrađenima idu tek u prvi razred i iz dolaze iz OŠ Mate  Lovraka iz Dubrave, a pod mentorstvom učiteljice Ružice Mijatović i Marije Ivček iz Centra tehničke kulture Dubrava osvojili su brončane nagrade za kreacije od gipsa, gline i kaširanog papira. Među mnogobrojnom nadarenom i entuzijastičnom djecom iz Dubrave ističu se i mladi inovatori iz Kluba mladih tehničara koji su pokupili niz nagrada u kategoriji osnovnoškolaca. Svake subote dolaze u klub kako bi se upoznali s osnovama elektrotehnike.

- Oni su moj ponos - rekao je njihov mentor Ivan Špiljak Deda.

Ključne riječi

Komentara 1

JA
jadre
16:41 26.05.2010.

...čestitam momci...svaka čast...! ...a sad malo pohvala za Gore spomenutu školu...da-da ...Mato Lovrak- najača škola... ...koji su to profesori zajedno s ravnateljicom Abrlić- nije ni čudo za rezultate učenika...ti se ljudi daju cijeli u obrazovanje i još bitnije ODGOJ našeaše djece...još jednom im hvala ...a predivnoj ravnateljici puno-puno zdravlja i neka ustraje u svojoj borbi...da -da Mato Lovrak,-Klaka- Dubrava -ZG Zdravi i veseli Bili...!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije