Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIGURNOST GRADOVA

Zagreb ne odustaje od letjelica i gurkhe

08.04.2009.
u 20:39

– Iako su nas mediji razapinjali, naš stav je i dalje da je Zagrebu nužna nabava bespilotne letjelice i mobilnog nadzornog i komunikacijskog centra – kazao je danas tijekom Prve regionalne konferencije o sigurnosti gradova Adrijan Majher iz zagrebačkog Ureda za hitne situacije.

Time je dao naslutiti da zagrebačka gradska vlast nije odustala od nabave letjelica te oklopljenog terenskog vozila gurkhe čija je cijena od četiri milijuna kuna izazvala negodovanje javnosti. Pojedinosti te nabave Majher nije želio otkrivati. U Uredu za hitne situacije tvrdili su pak da je kupnja letjelica i gurkhe trenutačno odgođena zbog recesije.

Gurkha kakvoga želi Bandić

Govoreći o stanju sigurnosti u državi glavni ravnatelj policije Vladimir Faber naglasio je da je policija do sada djelovala reaktivno i represivno. Takav način policijskog djelovanja, dodao je, star je 30 godina, a napustit će se transformacijom policije u otvoreni servis građana.

Rad policije u zajednici, što se prvenstveno odnosi na suradnju kontakt-policajaca i građana, rekao je, bit će bitan za prikupljanje informacija o kriminalu i njegovoj prevenciji. Faber je također kazao da je jedino mjerilo rada policije do sada bila njezina statistika, a policijski je sustav bio zatvoren za javnost, što se, tvrdi, pokazalo pogrešnim. (S. K.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije