Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako su se Zagrepčani zabavili za Noć vještica

Zagreb dostojan scena iz najstrašnijih horor-filmova

01.11.2015. Zagreb - Mladi su se zabavljali na Noc Vjestica ili popularno zvano Halloween u raznim nocnim klubovima Zagreba. Klub History. Photo: Goran Jakus/PIXSELL
02.11.2015.
u 13:47

Zadovoljni partijaneri složili su se kako je iz godine u godinu ponuda sve bolja

Zombiji na Trgu bana Jelačića koji su upravo krenuli na turu po zagrebačkim klubovima, živi kosturi na terasama kafića u Tkalči i vještice na plesnim podijima. Inače neobični prizori, no ne i za Noć vještica koja je, sudeći prema brojnim tematskim partyjima održanim ovog vikenda, potpuno zaludila Zagrepčane. Iako se, kažu mnogi, sve popularniji Halloween ne slaže sa zagrebačkom tradicijom, brojni građani koje smo u subotu navečer sreli u klubovima slažu se da je najvažnije – zabaviti se.

– Svake se godine maskiramo na Noć vještica, jednom smo čak osvojili i nagradu. Ma važno je da se stalno nešto u gradu događa i da se zabavljamo – rekli su Darko Božak i Filip Leskovec koji su večer s ekipom odlučili provesti u klubu History.

Kreativne maske

Upravo je pitanje kako se što najoriginalnije maskirati bilo ključno za izlazak. Zagrepčani su pokazali da im kreativnosti ne nedostaje pa su se tako u gradu mogle vidjeti scene dostojne najstrašnijih horor-filmova. Umjetne sjekire virile su iz glava prolaznika, tragovi krvi mogli su se vidjeti na ulici, a nije nedostajalo ni rekvizita poput kose Smrti.

– U Zagrebu se može odlično zabaviti za Noć vještica! Izlazimo gotovo svake subote, ali danas je atmosfera posebno dobra – zaključili su Vlad Drakula i njegova partnerica vražica, inače Mladen i Morana iz Zagreba. Veseli dvojac večer je proveo na Gotham Halloween partyju u Kavani Johann Franck. I većina ostalih klubova i kafića ove je godine dobro iskoristila činjenicu da Noć vještica pada baš na subotu. U gotovo svakom je organiziran prigodan party začinjen izborima za najbolju masku te posebnim pićima poput tematskih koktela. Nerijetko je i osoblje klubova iskoristilo priliku da pokažu svoju strašnu stranu pa su oduševili maskama.

Osim u centru grada, živo je bilo i na Zagrebačkom velesajmu. Naime, u Kineskom paviljonu održan je Shankhigh party, najveća Halloween zabava u gradu koju je posjetilo više od 2000 ljubitelja dobrih maski i jezovitog ugođaja.

Ponuda sve bolja

– Prije nekoliko godina bilo je tek nekoliko sličnih zabava u gradu, a danas je ponuda u Zagrebu odlična – rekli su studenti Ivan i Karlo koji su napomenuli kako su se jedva odlučili kamo će izaći, no izabrali su Velesajam kako bi probali nešto novo. S njima se složila i većina ostalih partijanera koji su poručili kako zagrebačka scena iz godine u godinu nudi sve više.

Komentara 5

UM
umnjak
14:49 02.11.2015.

Ova Amerikanizacija je definitivno pretvaranje ljudi u debile!

IK
ikonoklast
15:33 02.11.2015.

lipši su tako maskirani ihihi....

DU
Deleted user
08:48 03.11.2015.

Baš su dobri, no čudi me da naši Svećenici šute! Jer vještice kao i komunisti nisu u njihovoj Domeni! Već ih vidim, kak se, onak, debeli, od svih postova, svakog petka, propinju na zadnje noge! Mislim da su najveći potrošačii svinjetine u Hrvata, naša svećenstvo! O "Misnom vinu" neću pričati, jer je zabranjeno reklamirati alkohol, mada na TV-u stalno reklamiraju naša dobra "vina" i "pive"! To su Vam dragi moji, sokovi bez alkohola! Znate, to se zove nepoštivanje zakona na TV-u! zato se plaćaju i kazne! Mada ne znam kaj naš USKOK još čeka! Onoga Radmana tak i onak treba smijeniti! Dragi građani: "Glasajte za Socijalizam"! Za Zorana glasajte, to Vam je jedini spas, jer kada Vas policajac Karamarko i vojakinja iz NATO-a, Predsjednica dohvate iza izbora, bolje da Vas ni! A tek mali Glavaš, sa velikom vojskom dimnjačara, kada on dođe na vlast!!??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije