Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezapamćena suša popila rijeke

VIDEO Naša novinarka pregazila je Savu: 'Voda je na najdubljem dijelu do kukova, ali prijeti opasnost'

Zagreb: Novinarka Večernjaka pregazila rijeku Savu zahvaljujući rekordno niskom vodostaju uslijed rekorde suše
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
12.08.2022.
u 15:19

Vodostaj rijeke u metropoli rekordno je nizak. Razina Save u Zagrebu mjeri se svakih sat vremena, a danas, jučer i prekjučer bilo je minus 299 centimetara ispod normale pa se bližimo rekordnom mjerenju iz 1993. Gotovo do polovice riječnog korita, voda nam nije prelazila razinu koljena. Na sredini Sava postaje dublja, otprilike do sredine bedara, a riječna struja ondje je jača. Nekoliko metara dalje prema lijevoj obali savska voda penje se do razine kukova i na toj razini ostaje, čini se, sve do druge obale.

Komentara 25

AF
afer
16:07 12.08.2022.

E, da je imala duže noge bilo bi do kolina :-)

DU
Deleted user
16:25 12.08.2022.

Hrabra novinarka, tragom braće Seljan koji su pregazili Amazonu, krenula u pustolovinu i prošla savskim koritom . Unatoč komarcima i gladnim ribama.

Avatar Cantor
Cantor
18:47 12.08.2022.

Sada konačno uz male troškove mogu napraviti Jarunski most. Samo bagerima navezu sipinu preko i malo asfalta i gotovo. Pa dok traje traje. Barem mogu reći da su pokušali....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije