Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KANTE NA ŽITNJAKU

VIDEO Zastupnica Rusak optužuje: 'Tomašević je lagao o kantama za smeće i zbog toga će odgovarati'

Google Maps
18.10.2023.
u 15:35

Nabava tih kanti dio je velikog europskog projekta vrijednog 10 milijuna eura! Ne samo da nam prijeti vraćanje novaca nego dvije godine Čistoća kupuje puno više žutih vrećica nego je potrebno i gomila gubitke dok europskim novcem kupljene žute kante stoje!  Proizvođač žutih vrećica profitira, a Čistoća gubi - kaže G. Rusak koja nam je ustupila i viedeosnimke

"Tomašević može lagati građanima, ali ne može uredu europskog tužitelja", poručila je na tiskovnoj konferenciji nezavisna skupštinska zastupnica Gordana Rusak referirajući se na nedavnu gradonačlenikovu odluku da se od 1. siječnja 2024. Zagrepčanima koji žive u obiteljskim kućama podijeliti 90 000 žutih kanti za plastiku. 

– Na prošloj sjednici Skupštine pokazala sam mu uskladištene kante snimljene iz zraka i ugovor koji je za nabavu tih kanti potpisala tadašnja vršiteljica dužnosti gradonačelnice Jelena Pavičić Vukičević koji potvrđuju da on te spremnike ima uskladištene već godinama! On je to s govornice negirao tvrdeći da su to uskladištena zvona za zelene otoke, a ne kante.

Lagao je i to potvrđuje Ugovor koji je potpisao s voditeljem podružnice Čistoće 2. prosinca 2021. o preuzimanju 46 000 kanti, plavih, smeđih i žutih. Može lagati zastupnicima i građanima ali neće moći uredu europskog tužitelja kojem je prijavljeno kršenje ugovora o dodjeli europskih sredstava - poručila je zastupnica Rusak. Prema ugovoru te su kante bili dužni distribuirati na površine javne namjene u roku od 75 do 120 dana, a prošlo je gotovo dvije godine da to nije učinjeno, dodaje. 

– Nabava tih kanti dio je velikog europskog projekta vrijednog 10 milijuna eura! Ne samo da nam prijeti vraćanje novaca nego dvije godine Čistoća kupuje puno više žutih vrećica nego je potrebno i gomila gubitke dok europskim novcem kupljene žute kante stoje!  Proizvođač žutih vrećica profitira, a Čistoća gubi - tvrdi G. Rusak koja nam je ustupila i viedeosnimke Čistoćina skladišta na Žitnjaku na kojima se jasno vide deseci tisuća većih i manjih kanti i zvona za zelene otoke u plavoj, žutoj i smeđoj boji koje godinama ondje skupljaju prašinu. 

Komentara 14

SP
Spezzi
15:51 18.10.2023.

kako je ovo uspjelo isplivati u novine - čudo jedno. inače za raskrinkavanje ove zelene neradničke ekipe vlada prava omerta u medijima.

IV
ivanunited28
16:01 18.10.2023.

Nema kraja nesposobnosti možemo ekipe, pa otkad su na vlasti živice i drveće po kvartovima nisu ni pipnuli....Godinu i pol su uredno naplatu vršili za ugovoreni broj odvoza ,kojih pola nisu izvršili ali su uredno naplatili, unatoč naplati vrećica čistoća izgubila 10ak milijuna eura....ne možete, ne znate, nesposobni ste...

14
1.4142136
17:45 18.10.2023.

Došli su uništiti Zagreb i ide on od ruke .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije