Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svi žele na Sljeme

VIDEO Prometni kolaps u Gračanima zbog žičare: 'Ne možemo izaći iz dvorišta'

Foto: Čitatelj
1/4
13.03.2022.
u 17:55

Stanovnici se žale da ne mogu izaći iz vlastitih dvorišta, a automobili su parkirani svugdje oko žičare

Kolone duljine do 500 metara stvorile su se jučer i prekjučer oko sljemenske žičare u Gračanima, i to zbog velikog interesa Zagrepčana da posjete vrh Medvednice i provedu vikend u prirodi. Stabilno i sunčano vrijeme motiviralo je stanovnike metropole da dan provedu na svježem zraku, a mnogi od njih odlučili su se na Sljeme zaputiti novom žičarom dok još uvijek traju promotivne cijene karata. No, zbog toga se stvaraju velike prometne gužve, a stanovnici nam javljaju da je situacija tako kritična da zbog kolone ne mogu izaći iz vlastitih dvorišta. 

Žale se također i da tramvajska linija ne vozi dovoljno redovito, odnosno da je na snazi vozni red za vikend, i to unatoč velikom interesu za žičaru. A kako je vikend, ne vozi ni linija osam, koja bi prevezla stanovnike iz Zapruđa do Mihaljevca, nakon čega bi mogli sjesti na liniju 15 i tako stići do Gračanskog Dolja. Parking od žičare je, kažu stanovnici, pun, a na fotografijama koje smo dobili može se vidjeti da su vozila parkirana na svakoj slobodnoj površini oko žičare. 

Ključne riječi

Komentara 20

PP
pajo-patak
20:43 13.03.2022.

Sad je šansa za zaradu, svako dvorište nek primi koje auto i 30,00kn po autu i super.

MO
modovisisajteMaraschino
21:07 13.03.2022.

umjesto da krenu u biznis, parkirna karta 50 kn, pa dodatna ponuda.. najlakše bit nezadovoljan, tko vidio raditi

TR
treb
19:35 13.03.2022.

Splahnut će interes, biće parkinga ko u priči, strpite se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije