Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb Županija

Velikogoričani sinoć ostali u mraku. Otkriven razlog nestanka struje

TS Petrinja i TS Glina trenutno se radijalno napajaju iz TS Mraclin zbog radova na rekonstrukciji 110 kV postrojenja TS Pračno. Tijekom dana specijalističke ekipa HOPS-a će izvršiti popravak prekidača polja 110 kV Siscia čime će se uspostaviti puna funkcionalnost 110 kV postrojenja TS Mraclin, izvijestili su iz HOPS-a
15. kolovoza 2019. u 08:53 4 komentara 1357 prikaza
struja
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/Ilustracija

Velikogoričane je podsjetimo jučer navečer iznenadio nestanak struje. Hrvatski operator prijenosnog sustava izvijestio je da je u srijedu u 21,14 sati, zbog kvara na visokonaponskoj opremi u HOPS-ovoj trafostanici (TS) Mraclin došlo je prekida napajanja radijalno priključenih trafostanica TS Velika Gorica, TS Petrinja i TS Glina.

Projektil - ilustracija RUSIJA Radijacija narasla između 4 i 16 puta nakon raketne nesreće

"Odmah po nastanku kvara, dežurne specijalističke službe HOPS-a u najkraćem su vremenu intervenirale i izolirale mjesto kvara u TS Mraclin te vratile 110 kV napon na sabirnice TS Velika Gorica, TS Petrinja i TS Glina u 23:08 sati. U opisanom događaju došlo je do loma izolatora prekidne komore visokonaponskog prekidača (VN) polja 110 kV Siscia u TS Mraclin i nemogućnosti prekidanja struje kvara od strane ovog prekidača. Kvar je otklonjen djelovanjem sustava zaštite od zatajenja prekidača i posljedično isključenjem kompletnog 110 kV postrojenja TS Mraclin. Nikakvi drugi poremećaji u elektroenergetskom sustavu nisu zabilježeni", priopćili su iz HOPS-a.

TS Petrinja i TS Glina trenutno se radijalno napajaju iz TS Mraclin zbog radova na rekonstrukciji 110 kV postrojenja TS Pračno. Tijekom dana specijalističke ekipa HOPS-a će izvršiti popravak prekidača polja 110 kV Siscia čime će se uspostaviti puna funkcionalnost 110 kV postrojenja TS Mraclin.

nesreća noćna policija Tragedija kod Pule Teška nesreća: Tinejdžeri autom sletjeli s ceste, poginuo 17-godišnjak

"U sinoćnjim neslužbenim objavama zbog prekida isporuke električne energije se spominjao HEP te molimo cijenjeno uredništvo da korigira objave", kažu iz HOPS-a.

Koronavirus
DRUŠTVENI UTJECAJ VIRUSA
10 načina na koje će pandemija promijeniti ljude i čovječanstvo
HEINEKEN Hrvatska
UTJECAJ KRIZE
Kafići su i dalje omiljena mjesta za druženje, a evo kako na izazove pandemije gledaju hrvatski ugostitelji
 • Avatar Vucibatina
  Vucibatina:

  Radi se na natalitetu ?

 • Avatar GRDASIC
  GRDASIC:

  Što se tiče učestalih nestajanja struje, postoji teorija zavjere a i teorija nemara. U Teoriji zavjere gleda se mogućnost da će se možda mladi ljudi konačno krenuti baviti jedan drugima i praviti djecu .... tako da ne trebaju fratre i ... prikaži još! popove moliti da to čine za njih. Druga je teorija višegodišnji nemar prema mreži.

 • Aedes2017:

  Nije HOPA nego CUPA ! Jako bitno ! Bitno je da nam je elektro mreže u raspadajućem stanju !