Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što su prioriteti?

Uzeli novac vrtićima i dali NK Trnju za umjetnu travu!

nk trnje
arhiva VL
23.10.2012.
u 08:00

Na terenu kluba trenira oko 250 djece, ali i seniora, dok će bez novog krova ostati u vrtićima u različitim dijelovima grada

Dva milijuna kuna Grad je ove godine planirao uložiti u pet oštećenih krovova dječjih vrtića, ali umjesto u krovove, toliko novca više dat će za obnovu pomoćnog igrališta nogometnog kluba Trnje. Ulaganje u igralište, koje se nalazi uz Slavonsku aveniju, kao ni odustajanje od ulaganja u vrtiće u vremenu teškom za investicije ne bi bilo sporno da se nije poklopilo da su vrtići ostali bez planiranog ulaganja, a igralište dobilo, uz ranije planirana dva, još dva milijuna kuna.

Krov za pola milijuna

Tako će bez obnove ostati vrtić Kolibri i Poletarac u Dubravi, područni objekti dječjeg vrtića Travno u Kopernikovoj i Ulici Božidara Magovca te vrtić u Supilovoj na Peščenici. Svakom od tih vrtića obećana je sanacija krovišta u vrijednosti od po pola milijuna kuna. Iz nadležnog gradskog ureda dobili smo odgovor da je u tijeku izrada tehničke dokumentacije za te vrtiće i priprema sljedećih aktivnosti.

“Grad radi na tehničkoj dokumentaciji za sanaciju desetak krovova dječjih vrtića. Uz krov, potrebno je paralelno sanirati i odvodnju, gromobrane te po potrebi i sanitarne čvorove. Stoga je potrebno osigurati veća sredstva”, stoji u odgovoru Davora Jelavića, pročelnika ureda.

Svaki se dan trenira

Tako će djeca sigurno još jednu zimu boraviti ispod krovova koji cure, a igralište će se, iako dolaze hladni dani, obnavljati, i to za četiri milijuna kuna. I ondje se svakodnevno igraju i treniraju djeca, kazali su iz NK Trnja, opravdavajući važnost svoje investicije.

– Nismo još dobili potvrdu da je novac osiguran, a ako je doista riječ o četiri milijuna kuna, to će biti dovoljno za cjelokupnu obnovu terena – kazao je Vinko Višić, tajnik kluba. Kazao je da je riječ o tri pomoćna igrališta na kojima je obična trava, a na kojima već godinama žele postaviti umjetnu travu.

– Tu trenira oko 250 djece i još 50-ak seniora, a treninzi se održavaju svakodnevno pa se trava uništava. Osim umjetne trave, postavili bi se i reflektori te uredili nogometni poligon sa spravama – kazao je Višić.

Komentara 7

KO
Korisnik2013
13:34 23.10.2012.

Sustav vrijednosti je izokrenut. Uopće nije čudno da travnjak nogometnog kluba ima prednost pred klincima. Načelo kruha i igara vrijedi i danas a nogomet je tipična razbibriga za skretanje pozornosti s pravih problema.

MI
mirjana7
20:59 23.10.2012.

Ista prića i u mome grau..uzeli od gradnje vrtića dali za novi stadion..svigdi isto

KR
kraljzvonimir
15:28 24.10.2012.

Klinci u vrticu ne mogu glasat...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije