Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jesenska ponuda gastronomije i kulture

Uzbudljiv rujan – na zagrebačkim ulicama ples, hrana i filmovi

vintage
Foto: Arhiva VL
1/2
21.08.2015.
u 12:04

Strossmayerov trg, Cesarčeva i Zrinjevac lokacije su festivala

Zagrebačka jesen nudi pregršt novih festivala, koji će se u rujnu odvijati na gradskim ulicama.

Prvi se put tako organizira ZZZagreb Food Festival (Zagrabi, Zagrebi Zagreb Food Festival) koji će posjetiteljima na Trgu Josipa Jurja Strossmayera 5. i 6. rujna ponuditi najbolja jela zagrebačkih restorana.

Festival će ponuditi desetak različitih specijaliteta, među kojima organizatorica Lana Klingor izdvaja one od janjećeg i svinjskog mesa na grillu, grill sendviče, sushi i druge azijske poslastice. Najmlađi će se moći zabavljati ispunjavajući bojanke u kojima su najpoznatije zagrebačke znamenitosti poput katedrale, Manduševca, bana Jelačića, Tomislavova trga, kule Lotrščak, šestinskog kišobrana... Festival u oba dana za posjetitelje otvara svoja vrata točno u 12 sati na znak gričkog topa i ostaje otvoren sve do 21 sat, a u 2016. organizirat će se i u Varaždinu, Splitu, Osijeku, Dubrovniku te ponovno u Zagrebu.

Umjetnost pripreme hrane s onom filmskom povezali su i na Coca-Cola Food Film Festivalu. Na Zrinjevcu će se od 11. do 20. rujna uz hranu moći u kinu na otvorenom pogledati tzv. "foodie" filmovi kao što su "Čokolada", "Jiro dreams of sushi", "Chef", "Julie i Julia", "Haute Cousine" i "Big night"... Ulaz na projekcije besplatan je. Vrijeme će se vratiti 70 godina unatrag u Cesarčevoj ulici od 5. do 19. rujna, gdje je prvo izdanje Vintage Zagreb festivala.

– Vintage festival predstavit će čitav niz umjetnika koji njeguju stilove tog razdoblja i retrokulturu – kaže idejni začetnik festivala Tomo Ricov te dodaje da pripremaju i izložbu starih automobila i motora. Organizirat će i prodaju starih gramofonskih ploča, plesne radionice, tečajeve šminkanja i izradu frizura. U ponudi će biti i usluge retrobrijačnice. Na festivalu će biti i modne revije s kreacijama tog doba, a moći će se razgledati i kupiti i originalni retronamještaj.

Za glazbeni dio angažirani su retrobendovi i DJ-­i, a posjetitelji će se moći natjecati na hula hoop natjecanju, slikati se u photo boothu ili isprobati razne delicije u gastrokutku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije