Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika Gorica

Udarniku iz Kurilovca nakon 70 godina novo ime

U Kurilovcu se igra i Alpas Cup
Foto: Borna Filić/PIXSELL
29.01.2018.
u 09:22

Sada će se zbog pripajanja Kurilovca Velikoj Gorici klub zvati NK Kurilovec Velika Gorica, a stadion će se zvati ŠRC Udarnik

Skupština NK Udarnika iz Kurilovca jučer je odlučila da se njihov klub od sada zove NK Kurilovec Velika Gorica, a stadion ŠRC Udarnik umjesto dosadašnjeg ŠRC Kurilovec. Tako će nakon 70 godina Udarnik promijeniti ime na kompromisan način. Kurilovec je sada dio Velike Gorice, njezina gradska četvrt, a žitelji mjesta su željeli da se klub i dalje zove po njihovom mjestu. Pronađeno je kompromisno rješenje koje nisu prihvatili svi skupštinari, ali jest većina dovoljna da donese odluku.

Ime Udarnik zadržava stadion na kojem se inače igra i poznati nogometni Alpas Cup za mlađe dobne kategorije na kojem su gostovali brojni europski klubovi, između ostalih i sama Crvena Zvezda. Klub je pak morao priznati realnost, no uz ime Velika Gorica ostalo je ime Kurilovec zbog jasne prepoznatljivosti o kojem je klubu i dalje riječ, odnosno da će se sačuvati identitet mjesta koje je postalo dijelom Velike Gorice.

NK Udarnik iz Kurilovca, koji se natječe u 3. hrvatskoj nogometnoj ligi, osnovan je 1948. godine, a danas je poznat po jakoj nogometnoj školi koja okuplja više od dvije stotine djece. Prošlu su sezonu završili kao prvaci 4. nogometne lige – središte Zagreb.

Pogledajte i galeriju 5 zelenih oaza u Zagrebu za bijeg od svakodnevnice:

U Kurilovcu se igra i Alpas Cup
1/33

Komentara 3

JU
juma
11:53 29.01.2018.

Udarnik je ime iz proslog sustava koje je neprimjereno vremenu u kojem zivimo i treba ga promijeniti. Predlazem ime "NK Uhljeb" Kurilovac.

Avatar rubinet
rubinet
10:57 29.01.2018.

Udarnik nije loše..ali bolje bi bilo uzeti neko jače,prodornije ime ..npr. "Mladi SKOJevac"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije