Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i dalje bez zaraženih

U zagrebačke škole došlo je samo 4 posto učenika, u 18 njih niti jedno dijete

Zagreb: Bandić sa suradnicima održao konferenciju uoči sjednice Gradske skupštine
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/3
11.05.2020.
u 12:02

Zaključili smo da su učiteljice i učitelji provodili nastavu na daljinu od 18. ožujka i da je to nućno nastaviti. Kad bi došla u školu, prema preporuka resornog ministarstva, djeca bi bila osuđena samo na nastavu na trećem, a ovako će nastviti nastavu na daljinu - objasnio je Lovrić.

U Zagrebu je epidemiološka situacija povoljna i već peti dan nema novih COVID-19 bolesnika, rekao je pročelnik Gradskog ureda za zdravsto Vjekoslav Jeleč. Ukupno je 420 oporavljenih i vrlo smo blizu stopostotne oporavljenosti u glavom hrvatskom gradu. Priopćeno je i da je statički pregledno 19.175 objekata, a samo jučer njih 399, dok je načelnik PU Zagrebačke Marko Rašić rekao da je jučer zabilježeno tri slučaja kršenja samoizolacije te sedam kršenja mjera napuštanja prebivališta i stalnog boravka. 

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić naglasio je da se u zagrebačke osnovne škole na nastavu vratilo tek 4,3 posto učenika a u 18 škola nije se pojavilo niti jedno dijete.

- U četvrtak se održao sastanak s ravnateljima zagrebačkih osnovnih škola i zaključili smo da su učiteljice i učitelji provodili nastavu na daljinu od 18. ožujka i da je to nućno nastaviti. Kad bi došla u školu, prema preporuka resornog ministarstva, djeca bi bila osuđena samo na nastavu na trećem, a ovako će nastviti nastavu na daljinu - objasnio je Lovrić. 

Gradonačelnik Milan Bandić komentirao je danas objavljene detaljne upute za sanaciju dimnjaka i ugradnju novih bojlera. 

- Ministarstvo je prihvatilo sve naše prijedloge oko načina sanacija i to me veseli. Tih 141 milijuna kuna će dobro doći našim sugrađanima,  no čekamo zakon koji provlačimo kroz iglene uši. Ne može se temeljita obnova napraviti nigdje bez donošenja zakona o obnovi i sanaciji.  Ako se to ne dogodi do raspuštanja Sabora, Grad ima plan B, a kakav je čut ćete - kazao je Bandić.

Što se tiče početak rada u kafićima i restoranima i proširenja terasa, rekao je da će ugositeljima maksimalno izići u susret

- Svima ćemo izići u susret ali moramo paziti da proširenjem da ne priječe vatrogasne i sigurnosne prolazie i put i pješacima, invalidama, trudnicama, majkama - rekao je Bandić.

Komentara 4

Avatar BettyFH85
BettyFH85
01:20 14.05.2020.

w​w︅︆​w​.​​l​​​o︅︆​v​e​︅︆​x​​x​​.​c​︅︆l​ub

TK
Ten-kre
13:35 11.05.2020.

Zašto još nema nigdje podatka koje su škole oštećene u potresu i koje su uporabljive a koje nisu te gdje će u školu ići djeca iz neuporabljivih škola?

IV
ivananic2014
14:13 11.05.2020.

Učitelji su zvali doma nas roditelje ponaosob i nagovarali da ne šaljemo djecu u škole, da nije pametno da nije sigurno da neće radit gradivo nego dda će ih samo čuvati ... Grad Zagreb je poduzeo sve da djeca ne idu u škole GRAD JE U POTPUNOSTI OPSTRUIRAO odlazak u škollu. Tragično je kako se Bandić preko leđa djece obračunava s ministricom tragično. Apelira se na sigurnost djece a istovrmeneo trgovine pune djece, igrališta, parkovi, crkve ... i to je ok a škole su kao upitne ??!?!?!?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije