Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zgrada u planu

U Trnju nemaju središnje mjesto za okupljanja, treba im društveni dom

Staro Trnje
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
28.04.2014.
u 08:46

– U zgradi bi mogao biti DVD, dvorana za razna događanja, mjesna samouprava... – složni su stanovnici. Iz gradske četvrti je najavljeno da je lokacija za gradnju utvrđena i da će dvorana imati i mjesta za 200 ljudi. Zajednički prostori bit će na vrhu Starotrnjanske. Gradnja, pak, ovisi o financijama

Gradska četvrt Trnje nema središnjeg mjesta na kojem bi se smjestile sve institucije, požalili su se Trnjani na kvartovskoj tribini Večernjega lista.

– U zgradi bi mogao biti DVD, veća dvorana za razna događanja i predstave, nastupe i slično, a mnoge bi udruge mogle tamo naći svoje sjedište – složni su stanovnici. Predsjednik Vijeća gradske četvrti Ivan Bare otkrio je da je gradnja takve zgrade u planu.

Lokacija je utvrđena prema Urbanističkom planu uređenja Starog Trnja. Rezervirana je kazeta za zgradu društvene namjene, odnosno društveni dom – kazao je Bare i dodao da je planirana i dvorana koja bi primala dvjestotinjak posjetitelja.

Smjestit će tamo i prostorije vatrogasnog društva te mjesnu samoupravu, no nakon što se raspiše natječaj i realizacija se približi, sadržaja će, kaže Bare, zasigurno biti i više. Gradnja bi mogla početi onda kad se steknu uvjeti u gradskom proračunu, a zgradu će smjestiti između postojeće Starotrnjanske ulice i uz sjevernu stranu budućeg spoja ulice Prisavlje u blizini Trnjanskog nasipa I.

>>U Bosutsku stižu novi kontejneri, a crkva bi se gradila 2015.

Komentara 1

MO
Moskvich
20:04 29.04.2014.

A ko bi se to okuplja u tom društvenom domu Ratni vojni lebaroši ,huškači i huligani koji sebe nazivaju omladina nek se sastaju u svojim kućama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije