Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan životinja

Tko golubove uči letjeti? Jedu li meso?

'03.10.2013., Zagreb -  Povodom Dana zivotinja u posjet O.S. Trnje dosao je golubar, te je djeci pricao o golubovima koje je donio sa sobom.  photo: Davor Visnjic/ PIXSELL'
'Davor Visnjic/PIXSELL'
Autor
Mateja Šobak/VLM
04.10.2013.
u 09:12

Na pitanja učenicima odgovarali su članovi Kluba uzgajivača zagrebačkog prevrtača

Koliko golubovi žive? Rade li se jastuci od perja koje im padne? Stanuju li oni na Antarktici? Jedu li meso? Tko ih uči letjeti? Na ta, a i mnoga druga pitanja odgovarali su jučer članovi Kluba uzgajivača zagrebačkog prevrtača djeci iz Osnovne škole Trnjanska.

Prošle godine školarci su Dan životinja obilježili pokazivanjem vlastitih, dok je ove godine svoje ljubimce u razred donio samo tata Marinko Ščrbec.

U društvu kolega iz kluba predstavio im je autohtonu zagrebačku vrstu goluba, prevrtača specifičnog po neobičnom ovratniku od perja za koji su osnovnoškolci ustvrdili da mu stoji \"baš elegantno\", a naučili su i da on može u zraku raditi salto unatrag.

– O ostalim ljubimcima znaju dosta, a golubove, iako su nam dio svakodnevice, ne poznaju toliko. Zato smo odlučili pozvati tatu golubara – objasnila je učiteljica Ivančica Tajsl Dragičević, dok je tata Marinko Ščrbec sve učenike pozvao da sljedeći Dan životinja provedu u njegovoj kući sa svim njegovim vrstama golubova, ali i ostalim ljubimcima. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije