Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Svi su zbunjeni: Umjesto 300 asfaltirali su 50 metara ceste – i onda nestali

A kako je do svega ovoga došlo? Za asfaltiranje ulice radila su se, umjesto jednoga, dva odvojena troškovnika, objašnjava Stjepan Pintur, vijećnik u Mjesnom odboru Čučerje
09. listopada 2020. u 09:20 11 komentara 8539 prikaza
Mjesto Cucerje koje jos uvijek ima ulice bez kanalizacije i novog asfalta.
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Logika nalaže da se jednom započet posao mora i dovršiti, kažu stanovnici Ulice Marije Snježne u Čučerju, zato ama baš nikom od njih nije jasno zašto su djelatnici Zagrebačkih cesta asfaltirali samo 50 njezinih metara te zatim otišli i više se nikad nisu vratili.

U POTRESU POSTALI BESKUĆNICI Očajni folkloraši iz Čučerja: Treba nam novi dom ili barem kontejner za instrumente

– A trebalo bi asfaltirati nekih 300 metara. Ajde, to i ne bi bilo tako čudno, ali su krenuli iz sredine, a ne od početka ili kraja, i tu stali. U životu takvo nešto nisam vidio – govori stanovnik ulice Damir Strancarić objašnjavajući pritom kako se novome asfaltu i on i susjedi nadaju već dugi niz godina.

Propast će i novi dio

– Stari je propao zbog korozije uzrokovane oborinskim vodama koje izviru iz tla. Osim što je uništavala asfalt, zamrzavala se na tlu pa bi ulica postala klizalište. Zato smo jedva dočekali bagere. No zašto su otišli usred posla, zaista nitko ne kuži jer troškovnik je izrađen i dužni su dovršiti što su započeli – kaže Strancarić.

Zagreb: Tradicionalno marijansko proštenje u Čučerju Misa ispred crkve FOTO Pogledajte kako je izgledalo marijansko proštenje u Čučerju

Loše stanje asfalta, dodaje susjed Nikola Buhin, dodatno pogoršavaju kamioni koji prolaze ulicom, a Stjepan Strancarić žali se pak na štetu na autima stanovnika zbog ceste koja je, ističe, očajna.

Mjesto Cucerje koje jos uvijek ima ulice bez kanalizacije i novog asfalta. | Autor : Matija Habljak/PIXSELL Foto: Matija Habljak/PIXSELL

– Amortizeri odlaze, stalno idemo na servise. Treba nešto pod hitno poduzeti jer ako se ne riješi sad cijela ulica, novi će asfalt do proljeća propasti i bit će kao da se ništa nije učinilo – upozorava.

A kako je do svega ovog došlo? Za asfaltiranje ulice radila su se, umjesto jednoga, dva odvojena troškovnika, objašnjava Stjepan Pintur, vijećnik u Mjesnom odboru Čučerje, pa su očigledno odradili samo dio koji je predviđen prvim. Je li uistinu tako, upitali smo i Zagrebačke ceste, ali odgovor nismo dobili.

Koprivnica: Ministar Vili Beroš osvrnuo se na razgovor s Dijanom Zadravec BEROŠ O NOVIM MJERAMA 'U redu ispred pošte ili bankomata trebat će maska. Zagreb premali za mjere po kvartovima'

– Iskreno, to je nebulozno. Mi smo još 2017. gledali što treba napraviti i tražili troškovnik za izvedbu cijele ulice, a ne samo jednog dijela. I nije mi jasno zašto su izrađena dva jer se nikad nije dogodilo da se asfaltira malo na jednoj, malo na drugoj strani, ili samo na dijelu ceste. A ovako ispada i da smo išli pogodovati nekome i asfaltirali mu pred kućom, a druge ostavili s derutnom cestom – zbunjen je situacijom i Pintur. No rasvjetljava je Damir Oniško, predsjednik Vijeća gradske četvrti Gornja Dubrava, koji ističe kako je stvar u prioritetima.

Mjesto Cucerje koje jos uvijek ima ulice bez kanalizacije i novog asfalta | Autor : Matija Habljak/PIXSELL Foto: Matija Habljak/PIXSELL

– Troškovnici su se radili po etapama i prvo se išlo na asfaltiranje dijela koji je u najgorem stanju, odnosno zahtijevalo je hitnu reakciju – kaže Oniško pa napominje kako nikad nije bilo govora da će se odmah sanirati cijela ulica.

Nema se za sve odjednom

– Radilo se sukladno odluci u malim komunalnim akcijama, što je uključivalo srednji dio koji je u kritičnom stanju. I ta aktivnost je odrađena – ističe Oniško i dodaje da će se bageri definitivno uskoro vratiti i dovršiti ostatak.

Furnir - Košarkaški klub Dubrava Kreće domaće prvenstvo Sponzor kluba iz Dubrave poziva kolege: Poduzetnici, ulažite u hrvatski sport

– Stvar je u novcu jer nemamo dovoljno za sve radove odjednom. Zato su se radila dva troškovnika. Drugi je u obradi i radi se na tome da cijela ulica dobije novi asfalt. Ne znam, doduše, točno kada, ali vjerujem da se neće dugo čekati – zaključuje Oniško.

Valentina Valjak
NEOPISIVA TUGA
Valentinu su pokopali u vjenčanici i s prstenom na ruci, dogodine bi bila doktor znanosti
Digitalizacija
Modernizacija potrošačkog iskustva
Papir je prošlost, stiže era aplikacija
  • kurcobolja:

    Kada ćete shvatiti da je blagajna grada prazna. Dug je 2 milijarde. Mile je podijelio i poklonio lovu rodjacima, kumovima i podobnima od kojih ima koristi. Na žalost vi u Čučerju ste mu nepotrebni osim kada spominje bakice koje idu ... prikaži još! u "zlatni WC" od 10.000€ kvadrat i ne znaju se njime koristiti.

  • ZagMO:

    ostatak rade kod kuma bandica

  • Inmerps mod aZ:

    Trenutno.najduzi most.u Hrvatskoj (Peljeski.je.jos u izgradnji) vodi s oba kraja u dva polja kukuruza - 10 godina. To su te lijepe hrvatske priče.