Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Racija u domu

Našli je s dečkom u krevetu pa je trajno izbacili iz doma

Studentski dom Cvjetno naselje
Foto: Robert Anić/Pixsell
1/7
11.11.2017.
u 10:53

Nitko ne kaže koliko su studenata izbacili, ali govori se da je posrijedi više od 150 ljudi od kojih su neki samo imali posjet

Kontrola im je upala u sobe usred noći i bez milosti uručila odluku o izbacivanju onima koji su kršili pravila. Prema riječima studenta iz doma Cvjetno naselje, tražili su ilegalce, ali i neprijavljene goste, a upravo su se zbog ovog drugog studenti digli na noge. Na društvenim se mrežama, naime, proširila priča studentice koja je ostala bez smještaja jer je kontrola ulovila dečka, koji inače ne živi u domu, da spava s njom.

Studenti traže odgovore

– Jedno su ilegalci koji su nezakonito kupili sobu u domu i svi se slažu da njih treba kazniti, ali nije pošteno da se izbaci nekoga zbog posjeta – kaže student prava Elvis Jašarević te dodaje kako su od spornih kontrola svi studenti u šoku jer se dosad nisu susreli s tako rigoroznim primjenjivanjem pravilnika. U njemu uistinu piše da treba prijaviti gosta koji ostaje prespavati ili upravi doma ili glavnom portiru.

– Nema problema ako je prijavljeno da će osoba prespavati jer je došla prekasno, jer je otišao zadnji tramvaj ili zbog učenja – objasnio je medijima upravitelj Cvjetnog naselja Damir Mikulić odmah nakon sporne racije. Tada je potvrdio i da se ona provodila od ponoći do sedam sati ujutro te da je više osoba isključeno jer je kontrola zatekla goste u sobi. Međutim, nakon pobune studenta, on više nije bio raspoložen za razgovor, a njegovi su nadležni promijenili priču. Tako nam je Ružica Rajšić, pomoćnica ravnatelja za smještaj, rekla da se provode redovite kontrole u potrazi za ilegalcima, isto kao i sanacijski upravitelj SC-a Mirko Bošnjak. Hoće li biti racije i u drugim domovima te koliko je točno ilegalaca isključeno, ne otkrivaju, no čini se da su uspjeli uplašiti studente.

– Brat mi je došao u posjet na dva dana i za svaki sam slučaj prijavio da će prespavati iako do sada nikad nisam – rekao je Antonio Rajić s PMF-a.

Kazne prestroge

U SC-u su promijenili i priču o vremenu racije, pa sada tvrde da su kontrole provodile komisije od tri člana tek nakon šest ujutro.
– Nekoliko studenta koji su izbačeni moji su kolege s fakulteta i znam da je kontrola upala usred noći i znam da oni nisu ilegalci, pa je ovo izvan svake pameti – govori studentica Morena Varga s PMF-a, a SC su demantirali i ostali studenti.

– Vrlo je lako provjeriti živi li netko u sobi ili ne. Ako su tamo dvije cure i ako je sve puno ženskih stvari i odjeće, a samo u jednom krevetu s curom spava dečko, on očito ne živi tamo, nego je u posjetu – zaključila je studentica Hrvatskih studija Nikolina Lednicki te dodala kako je činjenica da i gosta koji prespava treba prijaviti, ali ako netko to ne učini, izbacivanje iz doma je prerigorozna kazna.

– To su gluposti, ne mogu nam zabraniti da se družimo u sobi koju smo pošteno dobili i platili. A tu se povlači i škakljivo pitanje. Ako je samo spavanje zabranjeno, kako kontrola zna tko s kime i što radi u tri ujutro? – pita se FER-ovac Josip Gulan. Upravo je zato racija izazvala i niz šala na društvenim mrežama gdje su mnogi ustvrdili da je kontrola postala moralna policija koja želi uništiti ljubavni život studenata. Jedan bivši student zaključio je da bi “već trebao u zatvor s obzirom na to koliko je cura u njegovu krevetu prespavalo“. Drugi je pak odlučio iskoristiti racije. – Sad znam što ću kad cura dođe umorna i zaspe. Nazovem prijatelja da pokuca na vrata, a ja je budim i kažem da dolazi kontrola. Ako ne želi da me izbace iz doma, mora se probuditi i ljubiti se. Spavanje je zabranjeno – napisao je.

GALERIJA: Ugrožene ikone zagrebačke rezidencijalne tradicije

Studentski dom Cvjetno naselje
1/16

 

Komentara 160

BS
@bserver
11:23 11.11.2017.

ko joj je kriv kad nije LGBT..da su je uhvatili u krevetu s curom nitko je ne bi smio taknuti! Kaj bi BABE rekle !?

IL
ilijan
11:37 11.11.2017.

Studentski domovi imaju kućni red i studentice i studenti ga se moraju pridržavati. Studentske sobe nisu kuplerai to trebaju sve studentice znati.

Avatar alien79
alien79
11:09 11.11.2017.

Đubrad neradnička se školuje skoro besplatno i uz subvencije da bi potom odlazila van. Uvesti da se sve plaća po tržišnim cijenama, i skinuti sve sa državne sise i samo tako možemo naprijed. Previše je tu parazita..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije