Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ilegalci

Studenti 'ilegalci' izbačeni iz studentskog doma. Nema više spavanja kod dečka!

22.08.2010., Zagreb - Studentski dom Cvjetno naselje, Odranaska 8. Photo: Zarko Basic/PIXSELL
Foto: Žarko BašićPIXSELL
09.11.2017.
u 15:11

Upravitelj doma potvrdio je kako je zbog takve i sličnih situacija u posljednjih nekoliko tjedana isključeno više studenata.

Pojedini studenti smještaj u studentskom domu "na crno" prodaju onima koji ga nisu uspjeli dobiti.

Neki tako zarade i sedam tisuća kuna. Uprava SC-a upoznata je sa situacijom.

U proteklih nekoliko tjedana više je osoba isključeno iz doma nakon noćnih kontrola tijekom kojih su u sobama zatečene osobe koje nisu ostvarile pravo na smještaj u sobu, a nisu bile prijavljene kao posjetitelji.

Iz doma ‘Cvjetno naselje’ isključena je studentica kod koje je prespavao dečko, osoba koja nije ostvarila pravo smještaja, piše Srednja.hr.

Upravitelj doma potvrdio je kako je zbog takve i sličnih situacija u posljednjih nekoliko tjedana isključeno više studenata.

"Ne jedna, više ih je bilo isključeno iz doma. Bilo je evidentno da nije prijavljen netko tko nema pravo na smještaj, a zatečen je u toku kontrole. Kontrole su se vršile od ponoći pa do 7 ujutr", rekao je upravitelj Damir Mikulić.

Objašnjava kako se posjet gosta koji planira prespavati treba prijaviti u upravi doma.

- U radno vrijeme student se mora javiti u Upravu doma i nema nikakvih problema, a ovih ostalih 16 sati, znači poslijepodne i u toku noći javljaju se kod glavnog portira doma. I onda kada se zateče osoba koja je uredno prijavljena da će tu prespavati, jer je došla prekasno, jer je otišao zadnji tramvaj ili je razlog bio zajedničko učenje, nema nikakvih problema. Znači ili u upravi ili na glavnoj porti doma samo se predbilježi da će kod njih prespavati tu noć prijateljica, prijatelj, dečko, cura ili slično, rekao je Mikulić.

22.08.2010., Zagreb - Studentski dom Cvjetno naselje, Odranaska 8. Photo: Zarko Basic/PIXSELL
1/10

"Ako će netko ostati par dana, onda je primjerenije doći u upravu doma, objasniti da dolazi netko iz Zadra, Splita, ili primjerice, Vukovara, tu na par dana u Zagreb, nema problema. Samo ja kao upravitelj moram znati tko je u domu. Ako ne prijave, sve se svodi na to da je bila riječ o lijenosti, ili druga stvar, i ono gore, da je riječ o nekome tko je svoje pravo na smještaj ustupio na trajno korištenje. A svatko će reći "nije, nije, nego je samo sinoć prespavao". Mi nismo policija, ali ako nam je išta sumnjivo, onda kada radimo iduću kontrolu ponovimo onda u toj sobi", zaključio je upravitelj.

POGLEDAJTE Ovako će izgledati rekonstruirani zagrebački rotor:

Komentara 31

Avatar jest
jest
15:32 09.11.2017.

Sada još samo neka izbace sa državnog budžeta sve lažne branitelje, uhljebe sa vrlo visokim plaćama koji nisu 90% vremena na radnom mjestu, koji odbijaju poslove i sve one sa lažiranim diplomama.

MA
MarkoKosmicki
18:53 09.11.2017.

a sto je s onima koji preprodaju mjesta u domu,dobili su ih ali im netrebaju

NA
narod1
16:54 09.11.2017.

Inače unutrašnjost izgleda kao u Remetincu. Da se budući manageri adaptiraju na okolinu koja ih čeka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije