Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Studenti 'ilegalci' izbačeni iz studentskog doma. Nema više spavanja kod dečka!

Upravitelj doma potvrdio je kako je zbog takve i sličnih situacija u posljednjih nekoliko tjedana isključeno više studenata.
09. studenoga 2017. u 15:11 31 komentara 12660 prikaza
22.08.2010., Zagreb - Studentski dom Cvjetno naselje, Odranaska 8. Photo: Zarko Basic/PIXSELL
Foto: Žarko BašićPIXSELL

Pojedini studenti smještaj u studentskom domu "na crno" prodaju onima koji ga nisu uspjeli dobiti.

Studentski dom Mate Mijić Jadna Hrvatska s ovakvom mladeži

Neki tako zarade i sedam tisuća kuna. Uprava SC-a upoznata je sa situacijom.

U proteklih nekoliko tjedana više je osoba isključeno iz doma nakon noćnih kontrola tijekom kojih su u sobama zatečene osobe koje nisu ostvarile pravo na smještaj u sobu, a nisu bile prijavljene kao posjetitelji.

Iz doma ‘Cvjetno naselje’ isključena je studentica kod koje je prespavao dečko, osoba koja nije ostvarila pravo smještaja, piše Srednja.hr.

Upravitelj doma potvrdio je kako je zbog takve i sličnih situacija u posljednjih nekoliko tjedana isključeno više studenata.

"Ne jedna, više ih je bilo isključeno iz doma. Bilo je evidentno da nije prijavljen netko tko nema pravo na smještaj, a zatečen je u toku kontrole. Kontrole su se vršile od ponoći pa do 7 ujutr", rekao je upravitelj Damir Mikulić.

Objašnjava kako se posjet gosta koji planira prespavati treba prijaviti u upravi doma.

- U radno vrijeme student se mora javiti u Upravu doma i nema nikakvih problema, a ovih ostalih 16 sati, znači poslijepodne i u toku noći javljaju se kod glavnog portira doma. I onda kada se zateče osoba koja je uredno prijavljena da će tu prespavati, jer je došla prekasno, jer je otišao zadnji tramvaj ili je razlog bio zajedničko učenje, nema nikakvih problema. Znači ili u upravi ili na glavnoj porti doma samo se predbilježi da će kod njih prespavati tu noć prijateljica, prijatelj, dečko, cura ili slično, rekao je Mikulić.

22.08.2010., Zagreb - Studentski dom Cvjetno naselje, Odranaska 8. Photo: Zarko Basic/PIXSELL
1 / 10
Soba u studentskom domu

"Ako će netko ostati par dana, onda je primjerenije doći u upravu doma, objasniti da dolazi netko iz Zadra, Splita, ili primjerice, Vukovara, tu na par dana u Zagreb, nema problema. Samo ja kao upravitelj moram znati tko je u domu. Ako ne prijave, sve se svodi na to da je bila riječ o lijenosti, ili druga stvar, i ono gore, da je riječ o nekome tko je svoje pravo na smještaj ustupio na trajno korištenje. A svatko će reći "nije, nije, nego je samo sinoć prespavao". Mi nismo policija, ali ako nam je išta sumnjivo, onda kada radimo iduću kontrolu ponovimo onda u toj sobi", zaključio je upravitelj.

POGLEDAJTE Ovako će izgledati rekonstruirani zagrebački rotor:

Studenti: Profesorica Vujasinović i osam puta nas ruši na ispitu Zagreb: Provaljeno u prostore kampusa na Borongaju Provaljeno im Nova drama s Hrvatskim studijima. Studenti: Nećemo izaći iz prostorija Ivan Penava Marinko Jurasić Jesu li i olimpijci Penavini 'mentalni invalidi'?
Samobor: Predsjednik HGK Luka Burilović posjetio tvrtku Nord Product
SVE POZNATIJI HRVATSKI PROIZVOĐAČ
Hrvatske mobilne kuće izdrže na -25°C, a izvoze ih i u Skandinaviju: 'Sve je domaći proizvod'
Pevex
BICIKL U PROMETU
Infrastruktura i edukacija kao preduvjet za razvoj biciklističke kulture u Hrvatskoj
 • Avatar jest
  jest:

  Sada još samo neka izbace sa državnog budžeta sve lažne branitelje, uhljebe sa vrlo visokim plaćama koji nisu 90% vremena na radnom mjestu, koji odbijaju poslove i sve one sa lažiranim diplomama.

 • MarkoKosmicki:

  a sto je s onima koji preprodaju mjesta u domu,dobili su ih ali im netrebaju

 • narod1:

  Inače unutrašnjost izgleda kao u Remetincu. Da se budući manageri adaptiraju na okolinu koja ih čeka