Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smotra sveučilišta

Što studirati na zagrebačkom sveučilištu bira 20 tisuća maturanata

16.10.2014., Zagreb - Damir Boras, rektor Sveucilista u Zagrebu.  Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
Foto: Grgur Žučko/pixsell
15.11.2014.
u 11:37

Stariji studenti budućim brucošima savjetuju izalazak na kolokvije i konzultacije, prijateljstvo sa starijim kolegama...

Što nude fakulteti Zagrebačkog sveučilišta, koliko studenata upisuju, kako su opremljeni, kakav je studentski smještaj i život u Zagrebu zainteresirani maturanti mogu doznati danas na smotri Zagrebačkog sveučilišta koja je ove godine organizirana u Studentskom centru.

Smotru je na prigodnoj svečanosti jučer u Francuskom paviljonu otvorio rektor Zagrebačkog sveučilišta Damir Boras, naglasivši da nam tom najvećem hrvatskom sveučilištu polovica studenata koja studira nije iz Zagreba.

Očekuje se da će ove godine Smotru na kojoj se, osim fakulteta zagrebačkog sveučilišta, predstavljaju i visoke škole iz cijele Hrvatske, ali i europskih zemalja, obići dvadesetak tisuća maturanata. Fakulteti su se potrudili prezentirati im što ih sve očekuje kad postanu njihovi studenti. Odsjeci Prirodoslovno-matematičkog fakulteta radili su eksperimente, na štandu medicine bila je lutka-pacijent i "liječnici" u bijelom, na štandu Geodetskog fakulteta maturantima je ponuđena i brošurica "Kako preživjeti prvu godinu na GEOF-u" sa savjetima da idu na konzultacije, da se sprijatelje sa starijim kolegama, da izlaze na kolokvije...

Smotra je za posjetitelje otvorena danas do 19 sati.

Komentara 2

MH
mrtav-hladan
12:41 16.11.2014.

Nije problem sto studirati nego kako pronaci posao u hr nakon studija .! Krivo postavljene teze

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
17:40 16.11.2014.

Poštovani budući studenti, dobro pogledajte figuru masonskog meštra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije