Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
muzička akademija

Stanari planiraju tužiti Grad, državu i Zg sveučilište

boris jukić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/7
07.03.2013.
u 08:34

Šest obitelji iz Prilaza Gjure Deželića živi u iznajmljenim stanovima jer su se iz svojih domova morali iseliti

S početkom nove akademske godine Muzička akademija napokon bi trebala započeti nastavu u novoj zgradi na Trgu maršala Tita. I dok je ova vijest obradovala studente i profesore, stanari susjedne zgrade u Prilazu Gjure Deželića na koju se naslanja novo zdanje ponovno dižu glas.

Smanjili iznos za najam

Naime, šest je vlasnika prije tri godine moralo napustiti svoje domove, a razlog je gradnja pomoćne zgrade Muzičke akademije.

– Sve je počelo kada su srušili susjednu zgradu da bi napravili novu. U rušenju je oštećena i naša zgrada, nakon čega više nije bilo sigurno stanovati u njoj – objasnio je predstavnik stanara Boris Jukić. Svih šest obitelji sada živi u iznajmljenim stanovima koje je u početku plaćao izvođač radova, tvrtka Nexe gradnja d.o.o., koja je u međuvremenu to prestala činiti. Obvezu da financira najam stanova preuzela je Muzička akademija, no za deset posto manji iznos.

– Razliku u cijeni najma sada plaćamo mi. Iselili smo se iz svojih domova, obećali su riješiti naš problem, no nikada nisu – kaže Jukić.

Da će se i dalje brinuti o iseljenim vlasnicima, obećao je dekan Muzičke akademije Mladen Janjanin za jučerašnjeg obilaska gradilišta.

– Ne brinite se, mislimo na vas i radimo na tome da riješimo vaš problem – kazao je dekan.

Propusti pri projektiranju

Zasad su napravljena vještačenja zgrade, no oprečna mišljenja imaju vještak izvođača i vještak stanara. I dok Jukić tvrdi da je njihovom analizom utvrđeno da je uzrok štete na zgradi rušenje susjedne, izvođač radova s tim se ne slaže.

– Sukladno našem ugovoru, mi kao izvođači poštovali smo projekt – kazao je direktor Nexe gradnje Miljenko Zovko te priznao da se o tome trebalo razmišljati tijekom projektiranja, što nije u njihovoj nadležnosti. Stanari se još nisu obratili sudu, na vještačenja su potrošili 100 tisuća kuna, a ako im se stambeno pitanje ne riješi, spremaju tužiti Grad, državu i Sveučilište.

>>Zbogom Ferimportu, useljenje u Muzičku akademiju u listopadu

Komentara 4

VI
Vito
09:45 07.03.2013.

Stanari planiraju tužiti Grad, državu i Zg sveučilište Suosjećam sa stanarima No, samo 400m istočnije nalazi se još jedna zgrada iz koje su iseljeni vlasnici kad je slastičar postokapo temelje njihove kuće u Masarykovoj ulici, pored spomeinka Nikoli Tesli ŠtoŠto je s njima? Ili su pomrli od starosti čekajući presudu prostiv milana bandića koji je dopustio i ozakonio tu neogovornu gradnju?

LO
lorens
09:47 07.03.2013.

Eto to se moglo i očekivati kad se nešto gradi u organizaciji Bandića kao i na Cvijetnom trgu u izvedbi Horvatinčića i Bandića.Da se ljudima pored balkona dižu zidovi ili da im pucaju zidovi u stanovima ili urušavaju kuće.To je nažalost istina i slika grada Zagreba,sposobnosti i pravičnosti gradonačelnika ali i gradskog poglavarstva! Nama se prezentira Europa i da se žalimo izgleda samo njoj

AL
Alkana
10:00 07.03.2013.

100 milijuna će koštati MA, ok, a gle, ovi posve nepotrebni izbori za EP koštat će nekih 50 ili 60 milijuna i to je jaaaaaako važno i potrebno. Za MA godinama nije bilo novca, planira se već skoro 100 godina, gradi nekih desetak, sve zbog manjka novca. A za izbore koji neće biti izbori jer se već točno zna tko će ići tamo po plaćicu od 8.000 eura i na koje neće izaći više od 10 posto građana, za to ima novca jer kako reče Zoki - demokracija košta. Fuj....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije