Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRAVO DEČKI!

Srednjoškolci pokazali veliko srce: Sakupili građevinski materijal koji je ispao iz kombija

Foto: OIGŠ Srednja škola/Facebook
02.12.2022.
u 05:00

Vozač ih je pokušao platiti za rad, no dječaci su to odbili

Zagrebački srednjoškolci iz Obrtničke i industrijske graditeljske škole u Sopotu danas su svojim brzim i nesebičnim djelovanjem oduševili slučajne prolaznike, ali i sve one koji su njihovu hvalevrijednu akciju vidjeli na snimci koju je škola objavila na Facebook profilu. Naime, spremni su momci svoj odmor proveli pomažući vozaču kojemu je iz kombija ispao teret, a na kraju su za to odbili naknadu.

Kako piše u objavi škole, za vrijeme malog odmora učenici 3.a razreda primijetili su da je vozaču na Aveniji Većeslava Holjevca puknulo uže koje je pridržavalo materijal na kombiju i teret koji je prevozio rasuo se po cesti. Odmah su se dali u akciju te su na cestu postavili trokut kako ne bi došlo do prometne nesreće i brzo počeli sakupljati stvari koje su ispale iz kombija te ih ubacivati natrag u vozilo.

Vozač ih je pokušao platiti za rad, no dječaci su to odbili jer su "smatrali da je to humani čin i da nije u redu uzeti novce za nešto što bi svi trebali napraviti kad vidimo da je netko u nevolji" napisao je autor objave, dodavši kako je škola ponosna na dječake.

Ključne riječi

Komentara 1

ZZ
Zo-ZG
09:52 02.12.2022.

Bravo za učenike ove škole!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije