Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZNEMIRUJUĆI INCIDENT

Sramotno razbojništvo u Zagrebu: Na ulici pretukao mladića jer je šetao u hrvatskom dresu Marka Livaje

Slaven Branislav Babic/PIXSELL/Njuškalo
01.12.2022.
u 11:25

Do napada je došlo, potvrđeno je Večernjem listu iz zagrebačke policije, zato što je 19-godišnjak, inače Zagrepčanin, nosio reprezentativni dres Marka Livaje

Uznemirujući incident dogodio se 23. studenoga 2022. godine oko 10 sati u Horvaćanskoj ulici u Zagrebu, doznaje Večernji list. Tom je prilikom, nekoliko minuta uoči početka utakmice Hrvatske i Maroka na SP-u u Kataru, nepoznati počinitelj na pločniku presreo 19-godišnjeg mladića, tjelesno ga napao te mu uz prijetnje otuđio dres hrvatske reprezentacije.

Razlog napada, potvrđeno je Večernjem listu iz zagrebačke policije, dogodio se jer je 19-godišnjak nosio dres Marka Livaje, hrvatskog reprezentativca i igrača splitskog Hajduka.

Napadač je, prema neslužbenim informacijama iz policije, pripadnik navijačke skupine BBB-a.

Napadnuti mladić cijeli je slučaj prijavio policiji koja još uvijek traga za počiniteljem.

"Nepoznati počinitelj uz verbalnu prijetnju i uporabom tjelesne snage počinio je razbojništvo nad 19-godišnjakom i otuđio hrvatski navijački dres. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina kuna, dok je kriminalističko istraživanje u tijeku", kazali su iz PU zagrebačke.

Podsjetimo, prije nekoliko mjeseci u Branimirovoj ulici u Zagrebu nekoliko članova BBB-a zaustavilo je vozilo i napalo devetogodišnje dijete koje je na sebi imalo dres Hajduka, također s potpisom Marka Livaje.

Međutim, kod najnovijeg incidenta u Horvaćanskoj ulici napadu nije kumovao očigledni antagonizam navijača Dinama i Hajduka jer je napadnuti mladić bio odjeven u hrvatski reprezentativni dres sa šahovnicom. Samim time motiv ovog napada još je manje shvatljiv, pogotovo u trenutku dok hrvatska reprezentacija nastupa na SP-u, a to je jedan od rijetkih faktora koji ujedinjuju naciju.

>> VIDEO Splitska policija objavila fotografije vozila: Pregaženi policajac (20) ima teške ozljede bubrega, rebara i glave

Ključne riječi

Komentara 102

RE
remarga
11:36 01.12.2022.

Sramota, dno dna!!! Ja sam Zagrepčanin i simpatizer Dinama ali svi smo mi prije svega Hrvati! Volim sve Hrvate, nebitno jesu li iz Zagreba, Splita, Rijeke, Osijeka, Varaždina, Zadra, Dubrovnika, Mostara, Kiseljaka, Orašja, Subotice ili dijaspore!

BS
Blue_shirt
11:44 01.12.2022.

Interesantan je timing. Ovo se dogodilo prije sedam dana i tek sada u novine sa tim. Drugo puno je toga navodno. Dosta podjela Hrvata ! I pokusaja razbijanja nacionalnog ponosa.

TA
tambura
11:37 01.12.2022.

Ljudi ,pa gdje mi to zivimo,pa dokle vise,uzas,uzas,uzas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije