Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Speak dating

'Šprehaju' i 'parlaju' već nakon 10 minuta

Tomislav Miletic/PIXSELL
28.09.2018.
u 15:33

Koncept u kojem izvorni govornici u kratkome vremenu podučavaju osnove jezika zaživio je u kinu Europa

Prije nego što su sjeli, ljudi za stolom uglavnom nisu znali ni riječ jezika koji su odabrali. Već deset minuta kasnije, pozdravljali su predavače s “Auf Wiedersehen”, “Adios”, “Au revoir”.

Bio je to dokaz da su uspješno odradili speak dating, koncept u kojem izvorni govornici pokušaju u deset minuta “đake” podučiti osnovama svog jezika, a osim njemačkog, španjolskog i francuskog, koji su najpopularniji, kinom Europa odjekivali su i švedski, mađarski, talijanski, grčki...

“Dejt” je trebalo rezervirati, a svi termini popunjeni su u samo sat vremena. – Definitivno ću nastaviti s učenjem – rekla je Lidija Nuić koja je “položila” irski, nizozemski i švedski.

A cilj manifestacije koju je organiziralo predstavništvo Europske komisije i bio je motivirati građane na učenje jezika.

>> Pogledajte kako  bivši beskućnik Mile Mrvalj vodi turiste kroz "nevidljivi Zagreb"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije