Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijava

Roditelji s Vrbana od subote su na oprezu

policija
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
04.05.2015.
u 22:14

Putem društvenih mreža roditelje je upozorio otac sedmogodišnjakinje koju su, rekao je, pokušali namamiti u McDonald’s

Priča o crnom kombiju i nepoznatim osobama koji zaustavljaju djecu u kvartovima ponovno je među roditelje utjerala strah u kosti. Policija je, naime, takvu prijavu zaprimila prošlu subotu od oca sedmogodišnje djevojčice s Vrbana koju je nepoznati muškarac, kako nam je njen otac rekao, zvao zajedno s prijateljicom s kojom se igrala vani, s njim u McDonald’s. Osim policije, otac sedmogodišnjakinje upozorio je i sugrađane, putem svog Facebook profila na crni kombi koji mami djecu.

– Cijeli sam slučaj prijavio policiji još u subotu čim su mi ispričale što se dogodilo. Ono što je najbitnije da roditelji upozore svoju djecu kako se ponašati u slučaju da im priđe nepoznata osoba – kazao je otac S.J. Iako drugih prijava nije bilo roditelji s Vrbana znatno su oprezniji.

– Čula sam priču i ne mislim da bi djeca imala takvu maštu. Prije nekoliko godina vidjela sam jednog krupnijeg muškarca u crnom kako pritajeno fotografira djevojčice na igralištu. Prijavila sam tablicu automobila policiji – kaže Mirjana Šesto, stanarka zgrade nasuprot Osnovne škole Vrbani.

– Nisam primijetio ništa sumnjivo. Prije nekog vremena djeca su spominjala bijeli kombi, sada je crni. Ovo je miran kvart, nadam se da će takvim i ostati – rekao je djed Andrija, stanar Vrbana.

>> U Hrvatskoj država ne nadzire što rade osuđeni pedofili

>> Ne izlažimo djecu nadohvat pedofilima

Komentara 5

TH
than
22:53 04.05.2015.

Uvijek taj crni kombi.... Prica je poprilicno isprazna. Da ih je zelio oteti ne bi ih zvao u mcdonalds, vec u kombi bi ih ugurao. Lako je broj tablica sakriti. Ne kazem da nema takvih bolesnika vani, samo se stvara neka histerija. Histerija u kojoj normalna muska osoba ne zeli porazgovarati sa djetetom ili prigovoriti sto radi jer moze ispasti potencijalni pedofil, pa onda ti dokazuj da nisi. Dosli smo do toga da su djeca kao i psi, da to tako navedem. Da mozes s njime nesto dok 'vlasnik' ne dozvoli.

CH
chemica
00:18 05.05.2015.

Djeca ne bi izmišljala takve priče?! Ma hajde. Joj, znate, drugarice, mi smo, eto, bježali pred nepoznatim ljudima, a Mirku se zabio nož kraj noge. Sva sreća da je bilo neko drugo vrijeme, a naša raska je bila razumno čeljade. Vjerojatno bi i oko toga niknula stranica na šugavom fejsbuku. A tek bajke o "crnoj ruži" s kraja osamdesetih...Ne, djeca ne bi lagala i izmišljala budalaštine. Bože sačuvaj. Kao da svi skupa nismo bili djeca. Svakako provjeriti, ali nakon toga i kazniti. Samo, kako ćeš kazniti dijete zbog bujne mašte...Lakše je dizati paniku zbog nepostojećeg pedofila. Malo je bijeli kombi pa je malo crni.

DU
Deleted user
11:15 05.05.2015.

Stanovnici Vrbana su dokazano skloni paranoji i dezinformiranju pa njihove opreze treba uzeti s velikom rezervom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije