Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBLJETNICA

Ripper: Što je nama bio Kulušić, današnjoj je generaciji Vintage

14.12.2017.
u 15:01

Rođendan slave gotovo cijeli tjedan. Nakon britanskih pankera GBH, večeras su Letu štuke, a u subotnjem finalu bend sastavljen od prijatelja

Južnije od gotovo svih drugih rock-klubova u Zagrebu, na tramvajskoj stanici Prisavlje na Savskoj, prije pet godina korijenje je pustio Vintage Industrial Bar. Uselivši se u nekadašnju Tvornicu dugmadi, klub je i uzeo ime “Vintage” kako bi onima koji su toga željni ponudio mjesto slično prošlim vremenima. Teški stolci koji se jedva premještaju, masivni stolovi i velik prostor opravdavaju dio naziva “Industrial”, a element koji neizostavno prvi upadne posjetitelju u oko jest veliki šank na kojemu gotovo nijedne subote nema ni pola metra slobodnog prostora.

Okupljalište na Savskoj cesti 160 koje je u kratkom vremenu uklizalo u prvu ligu zagrebačkih rockerskih klubova otvorilo je vrata 14. prosinca 2012. koncertom benda Urban &4, a osim specifičnim izgledom, popularni Vintage izdvaja se i programom, najpoznatijem po često rasprodanim koncertima. U klubu ponosno kažu kako jedan dio publike dolazi na koncerte, drugi na kviz znanja, treći na večeri stand up komedije, a četvrti zbog ugođaja.

A tu je i Kavez

– Broj sadržaja iz godine u godinu raste, a trenutačno imamo šest događanja tjedno. Od domaćih do stranih imena, velikih i malih. Ponuda je klupskih događanja u Zagrebu velika, ali mi i dalje držimo fokus – kaže Matija Trupinović, promotor Vintage Industrial Bara, koji i kreira klupski program. Posebno se ponosi nastupima Johna Garcije te bendova Cannibal Corpse, Sick of It All ili Unsane.

Klub želi kod posjetitelja stvoriti osjećaj da se nalazi u nekom pubu u zapadnoj Europi, zbog čega je dodao nove sadržaje, poput “Ljetnog vrta” u kojemu u vrijeme najtoplijih mjeseci ne naplaćuju ulaz ili malenoga kluba Kavez odmah pokraj Vintagea.

U pet godina učvrstili su svoju poziciju na koncertnoj karti Zagreba, a da je tomu tako govori i usporedba Dubravka Ivaniša Rippera, pjevača popularnih Pips, Chips & Videoclips, koji će u Vintage Industrial Baru ponovno svirati 21. i 22. prosinca.

– Čini mi se da je Vintage za današnju gradsku djecu otprilike ono što su za moju generaciju bili Kulušić i Lapidarij. Budućnost će pokazati jesam li u pravu – kaže Ivaniš, koji također smatra da klub zbog kontinuiteta odgaja svoju publiku, a izdvaja i njihovu profesionalnost u organizaciji koncerata.

Grandpa’s Finest

Klub peti rođendan slavi petodnevnom feštom, koja je počela u utorak, a uključuje legendarne britanske pankere GBH, repere Smoke Mardeljano, Letu štuke, Debeli precjednik, Killed a Fox... Zaključit će je posebno okupljen sastav za petu večer, Vintage Rock Forces, bend sastavljen od prijatelja kluba, koji će nastupiti u subotu.

1/12

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije