Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Rio pao s balkona pa zbrisao na drvo, spašavali ga 12 sati

Na sve su ga načine pokušavali skinuti
25. siječnja 2021. u 16:53 1 komentara 1462 prikaza
Foto: Azil Dumovec
Pogledajte galeriju 1/8

Mačke imaju devet života, kaže dobro znana poslovica, a maksimirski ljubimac Rio barem je dva “ispucao” protekli vikend. Prave je muke mačak zadao svojim vlasnicima i hvatačima iz Skloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu.

Izgradnja u Podbrežju ŽIVNULO TRŽIŠTE NEKRETNINA Kvadrat u Zagrebu 2000 €, evo na što kupci najviše obraćaju pozornost

Usred noći, naime, pao je s balkona na drugom katu stambene zgrade, odnosno s desetak metara visine. A kako nesreća nikad ne dolazi sama, na tlu ga je napao pas pa je Rio u strahu i panici pobjegao na vrh stabla i zavukao se u bršljan. Vatrogasci nisu mogli pomoći jer se drvo nalazi u dvorištu zgrade kojoj ne mogu prići svojim vozilom, a vlasnici i hvatači pokušali su na sve načine oprezno spustiti mačka.

Mamljenje hranom, postavljanje daske za prolaz i mreža pokazali su se neučinkovitima, a naposljetku su uspjeli grane primaknuti teleskopskim škarama i dohvatiti ga. Tako je završila cjelonoćna intervencija koja je trajala 12 sati. Rio je zadobio manje ozljede na jednoj šapi, ali je, prema svemu sudeći, u svojoj “avanturi” dobro i prošao. Vlasnici su ga odmah utoplili i dali mu hrane, a na nju je “navalio”, kažu, kao da je na stablu bio zatočen danima. 

psina
BLISKI SUSRET
Rijedak prizor u moru kod Istre: Ribar snimio drugu najveću živuću ribu na svijetu
Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji
  • berija:

    Zar nitko nije imao kakvo vatreno oružje? Koliko je to sve skupa koštalo? Tko je podmirio troškove ako su vatrogasci bili izašli na teren?