Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nužda ne pita

Radnici na zvonik podigli zahod da ne moraju često silaziti

gradiliste ckrve Ivana XXIII u Dubravi
Foto: Patrik Macek/Pixell
1/2
05.11.2014.
u 10:45

Gradnja zvonika u Dubravi privukla pažnju prolaznika zbog neobične instalacije na skeli

Simpatičan prizor domišljatosti radnika na gradilištu crkvenog tornja u Dubravi koji su si na skelu podigli i mobilni, kemijski zahod najbolje potvrđuje onu staru tezu da neobični problemi dovode i do neobičnih rješenja.

Naime, gradeći visoki zvonik radnici su željeli izbjeći nepotrebno penjanje i spuštanje u slučaju nužde, koje ih umara i usporava u radu, pa su se domislili jednostavnijem rješenju, koje nije moglo proći nezapaženo.

Iako bi pozicija WC-a mogla izazvati mnogobrojne komentare sugrađana, teško je ne pohvaliti domišljatost radnika i njihovu želju da ostvare zadane rokove te crkvu što prije završe. Budući da su izbjegli česte silaske, ostaje im tako više vremena za rad i završetak gradnje zvonika koji bi pod krov trebao prije zime.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Inače, radovi na izgradnji crkve u mladoj Župi svetog Ivana XXIII. počeli su prije godinu i pol, crkva je već stavljena pod krov pa je u njoj nedavno održana i prva misa, a u tijeku je izgradnja zvonika. Župnik je najavio da će crkva biti potpuno završena i spremna za blagoslov za oko godinu dana, za blagdan zaštitnika župe, svetog Ivana XXIII.

Župa obuhvaća naselja Klaka i Studentski grad, a u suterenu crkve uredit će se prostorije za pastoralni centar s pratećim sadržajima.

Komentara 3

TR
trnac
13:35 05.11.2014.

A uskoro će krenuti i svakodnevna zvonjava. Pa neće valjda župnik dozvoliti da je crkva iz obližnje Trnovčice glasnija od njega.

Avatar dras32
dras32
20:17 05.11.2014.

nema pi.anja i s.anja,treba delat,baš radnici nebi sišli sa skele al rek´o gazda e nećeš,eto ti wc gore,nema dangube.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije