Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sindikat – Holding

Prva rata božićnice nije sjela, sastanak završio bez dogovora

Predstavnici sindikata u Holdingu
Davor Višnjić/PIXSELL
30.12.2010.
u 17:05

Holding je predložio da se u 2011. godini umanje božićnice i otpremnine, na što će se sindikati, kako kažu, izjasniti za dva tjedna

Opet nije postignut dogovor sindikata i pregovaračkog tima Zagrebačkog holdinga.

– Očekivali smo da će nam već biti isplaćen dio božićnice, no to se nije dogodilo. Tako da nismo imali o čemu razgovarati. Dali su nam prijedlog za 2011. godinu koji podrazumijeva umanjenje nekih naših prava, no odlučili smo ga uzeti u razmatranje i izjasniti se o njemu za dva do tri tjedna – tako je tijek sastanka opisao Anto Jelić, predstavnik Sindikata vozača i prometnih radnika.

Kako neslužbeno doznajemo, a o čemu je Večernji list već pisao, prijedlog koji je Holding uputio sindikatima za 2011. godinu podrazumijeva da ukupni iznos božićnica i regresa za godišnji odmor iznosi 2500 kuna, za razliku od dosadašnjih 5700 kuna. Također, smanjio bi se i bruto iznos najviših otpremnina s pola milijuna kuna na 140.000 kuna. Holding je, neslužbeno doznajemo, ponudio sindikatima da im božićnice isplati u dvije do tri rate. Na to sindikati nisu pristali jer traže isplatu odjednom ili u najviše dvije rate.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar nekakav
nekakav
19:55 30.12.2010.

a vidim kako holding igra... il će biti malo para, i kolko tolko siguran posao, ili će biti božićnica prema kolektivnom ugovoru (za koji ste skupljali potpise za referenduma, da baš tako ostane), i posle toga otkazi... radnici vide samo to što piše u ugovoru, i to odmah žele... posljedice ne vide... ajmo sad na referendum! dajmo, pokažimo kakvo radno zakonodavstvo želimo! mi želimo vječne kolektivne ugovore, kad jednom doguramo do povlastica kraljevskih, onda se nek poslodavac ubije, al nema izmjene ugovora, a? a time i posla... nek crkne krava, radi litre mlijeka!

ZJ
Zjako
23:27 30.12.2010.

opet budeju zahebali radnike! Tako to krene ; malo kasne, pa daju dva dijela pa kasne pa nema pa bude KAMENSKO Prvo je to što potkupe sindikalne čelnike a oni onda prodaju radnike! pa bude Kamensko Nedajte se radnici ,ici , niste vi krivi za elementarnu nepogodu zvanu Bandić On se razbacivao pa neka sad i vrati! Baš me zanima kada će priopćiti koliko je koštala njegova kampanja.

TR
tramvaj
23:20 30.12.2010.

ŠTRAJK!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije