Naslovnica Zagreb ZG Život

Prgomet: 'Hrvatske bolnice neće ostati bez lijekova'

Dug bolnica prema veledrogerijama nastavlja rasti i dosegao je je 2,6 milijardi kuna, zbog čega je Koordinacija veledrogerija najavila da će uskoro započeti selektivnu obustavu isporuke lijekova i medicinskih proizvoda.
12. srpnja 2019. u 12:57 2 komentara 259 prikaza
Potpisan ugovor za projekt "Dječji centar za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak"
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/25

Predsjednik Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) Drago Prgomet izjavio je u petak, komentirajući najavu Koordinacije veledrogerija da će zbog naraslih dugova započeti selektivnu obustavu isporuke lijekova, da hrvatske bolnice nikada nisu ostale bez lijekova, pa neće ostati ni sada.

Milan Kujundžić 3 MILIJARDE DUGA Hoće li dug države za lijekove veledrogerije prodati kućama za prisilnu naplatu potraživanja?

"Hrvatska nikad nije ostala bez lijekova, bolnice nikad nisu ostale bez lijekova i neće ostati ni sada", poručio je Prgomet nakon potpisivanja ugovora o financiranju projekta "Dječji centar za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak".

Upitan kako namjeravaju riješiti taj problem odgovorio je da će to riješiti kao i do sada - isplatom dugova. "Svjesni smo da dugova imamo, dugovi će se isplatiti, ali obustave lijekova neće biti. Naši građani ne moraju brinuti, nikada hrvatski građani nisu ostali bez lijekova, neće ostati sada niti u budućnosti", rekao je.

Potpisan ugovor za projekt "Dječji centar za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak" | Autor : Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ocijenio je kako veledrogerije ostvaruju itekako dobar profit u Hrvatskoj pa neće ići s tužbama. Upitan znači li to da veledrogerije zarađuju dovoljno bez obzira na velike dugove, Prgomet je poručio da nijedna nije zatvorila svoja vrata.

Dug bolnica prema veledrogerijama nastavlja rasti i dosegao je je 2,6 milijardi kuna, zbog čega je Koordinacija veledrogerija najavila da će uskoro započeti selektivnu obustavu isporuke lijekova i medicinskih proizvoda. Neke veledrogerije podići će i tužbe protiv bolnica u Dubrovniku, Sisku i Vinkovcima, koje imaju dugovanja i preko tisuću dana.

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
  • dvorskaluda:

    U mnogim bolnicama nema dosta lijekova pa neke pacijenti sami nabavljaju, nema dosta higjenskog pribora pa pacijenti donose papir. ručnike, toal.papir, alkohol,često se za obroke daje ljepljiva tjestenina s nečim(?), žganci s crvićima i sl. Pa onda sve to nekak ... prikaži još! ne štima? Kaj se odnosi u privatne ambulante? Doma?

  • Avatar bokolo
    bokolo:

    A kako stojite sa rakijom i pivom?