Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPLATA DUGOVA

Prgomet: 'Hrvatske bolnice neće ostati bez lijekova'

Potpisan ugovor za projekt "Dječji centar za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak"
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/25
12.07.2019.
u 12:57

Dug bolnica prema veledrogerijama nastavlja rasti i dosegao je je 2,6 milijardi kuna, zbog čega je Koordinacija veledrogerija najavila da će uskoro započeti selektivnu obustavu isporuke lijekova i medicinskih proizvoda.

Predsjednik Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) Drago Prgomet izjavio je u petak, komentirajući najavu Koordinacije veledrogerija da će zbog naraslih dugova započeti selektivnu obustavu isporuke lijekova, da hrvatske bolnice nikada nisu ostale bez lijekova, pa neće ostati ni sada.

"Hrvatska nikad nije ostala bez lijekova, bolnice nikad nisu ostale bez lijekova i neće ostati ni sada", poručio je Prgomet nakon potpisivanja ugovora o financiranju projekta "Dječji centar za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak".

Upitan kako namjeravaju riješiti taj problem odgovorio je da će to riješiti kao i do sada - isplatom dugova. "Svjesni smo da dugova imamo, dugovi će se isplatiti, ali obustave lijekova neće biti. Naši građani ne moraju brinuti, nikada hrvatski građani nisu ostali bez lijekova, neće ostati sada niti u budućnosti", rekao je.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ocijenio je kako veledrogerije ostvaruju itekako dobar profit u Hrvatskoj pa neće ići s tužbama. Upitan znači li to da veledrogerije zarađuju dovoljno bez obzira na velike dugove, Prgomet je poručio da nijedna nije zatvorila svoja vrata.

Dug bolnica prema veledrogerijama nastavlja rasti i dosegao je je 2,6 milijardi kuna, zbog čega je Koordinacija veledrogerija najavila da će uskoro započeti selektivnu obustavu isporuke lijekova i medicinskih proizvoda. Neke veledrogerije podići će i tužbe protiv bolnica u Dubrovniku, Sisku i Vinkovcima, koje imaju dugovanja i preko tisuću dana.

Komentara 2

Avatar bokolo
bokolo
18:00 13.07.2019.

A kako stojite sa rakijom i pivom?

DV
dvorskaluda
13:47 17.07.2019.

U mnogim bolnicama nema dosta lijekova pa neke pacijenti sami nabavljaju, nema dosta higjenskog pribora pa pacijenti donose papir. ručnike, toal.papir, alkohol,često se za obroke daje ljepljiva tjestenina s nečim(?), žganci s crvićima i sl. Pa onda sve to nekak ne štima? Kaj se odnosi u privatne ambulante? Doma?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije