Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vapaj s Kvatrića

Preselite autobuse, na rubu smo živaca

04.12.2017.
u 13:02

U vrijeme najveće gužve, kad je cijelo stajalište puno autobusa, zgrada u kojoj živi praktički vibrira pa su joj na nekoliko mjesta, ističe, čak popucali i zidovi. I buka i smog u zraku nesnosni su, zbog čega je Marina Jelić, kaže, već na rubu živaca.

Treba ispitati uvjete

Ona je, naime, među stanovnicima koji žive na početku Heinzelove ulice, kod Kvatrića, gdje se nalazi i okretište te stajalište devet autobusnih linija koje taj trg povezuju s kvartovima na sjeveru, poput Kozjaka, Horvatovca i Jordanovca te s naseljima na jugu poput Petruševca, Kozari putova…

– Ovdje sam cijeli život i znam da svima jako smetaju autobusi. Ne znam kako je moguće da u stambenoj zoni, gdje živi toliko ljudi, ima gotovo jednak broj autobusa kao na velikim terminalima poput Črnomerca, Savskog mosta… – govori Marina Jelić, koja smatra da postoje i bolje lokacije odakle bi autobusi mogli voziti, poput Žitnjaka ili Borongaja, a zbog tog se problema obratila i mjerodavnim službama.

U ZET-u pak kažu da je za takve inicijative nadležno Vijeće gradske četvrti, u ovom slučaju Maksimir. Na njemu je da procijeni je li to u interesu većine te da onda kontaktira Grad i ZET. Mnogim putnicima, naime, odgovara baš stajalište na Kvaternikovu trgu i ne bi im bilo u interesu da se “preseli”. Ipak, ako Vijeće gradske četvrti Maksimir procijeni da se treba micati, tada se mora obaviti i komisijski očevid u kojem su, uz njegove, zastupljeni i predstavnici ZET-a, policije i Gradskog ureda za promet.

– Uz to da je u interesu većine građana, treba utvrditi postoje li prometni, tehnički i sigurnosni uvjeti – objašnjavaju u ZET-u.

Prebaciti barem dio

Stanko Gačić, predsjednik Vijeća gradske četvrti Maksimir, kaže da se još nije razmišljalo o preseljenju stajališta iz Heinzelove, ali postoji realna mogućnost da se barem dio linija premjesti na Borongaj.

– Već postoji plan da se dio linija koje trenutačno imaju stajalište na Sveticama premjesti na Borongaj koji ima sve potrebne prostorne predispozicije. Moguće je stoga onamo prebaciti i nekoliko linija s Kvatrića bude li potrebno – poručuje Gačić.

Ključne riječi

Komentara 5

UR
udarna rupa
19:34 20.12.2017.

Ma, dajte, da vam premjeste stajališta, već sutra bi kukali kako su vam daleko! Mijenjam stan na periferiji, nema nikakva prometa, za stan nekog "ugroženog" stanara! Još ću mu platiti i burek!

DU
Deleted user
18:58 07.12.2017.

Vjerojatno ste glasali za bandića. Sada pišite molbe u centralni ured u Poganoj Vlaki.

BA
Badlands
14:30 04.12.2017.

Ti autobusi na tom raskršću su nešto PRESTRAŠNO, prozori vibriraju od motora koji konstantno rade dok stoje na stajalištima . Buka, smrad i ispušni plinovi i količina crne masne prašine su nepodnošljivi. Prozore mogu prati bukvalno svaki dan i uvijekek će bit crni. Autobusi su zauzeli 3 od 4 strane raskršća, ( 2 za iskrcaj i 1 za ukrcaj.) Uz to pod prozorima na tom raskršću se križa 6 prometnih traka ....ali to nije ni upola strašno kao autobusi. To stajalište bi cijelo trebalo preseliti na drugo primjerenije mjesto, na primjer kod maksimirskog stadiona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije