Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijeke ljudi

Počeo Advent u Zagrebu i krenuo po nove rekorde i titule

Advent u Zagrebu
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/16
02.12.2017.
u 21:10

Od manifestacije u kojoj sudjeluje 2500 sudionika ove godine očekuje se, kazala je direktorica TZ Zagreba Martina Bienenfeld, da premaši brojke koje je ostvario lani.

Rijeke ljudi uputile su se večeras u središte glavnoga grada, gdje je paljenjem prve adventske svijeće kod Manduševca gradonačelnik Milan Bandić zajedno s premijerom Andrejem Plenkovićem otvorio Advent u Zagrebu. 

Nikome nisu smetale gužve koje su se stvarale na doslovce svim zagrebačkim ulicama od Glavnog kolodvora do Trga bana Jelačića pa sve do Gornjeg grada. Bez stresa čekali su u redovima za ugostiteljske kućice, a premijer se prošetao i Ledenim parkom. Svečani program na Tomislavcu, u sklopu kojeg su mlade nade umjetničkog klizanja iz zagrebačkih klubova Pahuljice i Medo posjetitelje odveli u doba kad je kroz grad prolazio vlak Orient Express, završio je vatrometom.  Upalit će se lampice na Zrinjevcu, Strossmayerovim trgom u sklopu Fuliranja prošetat će se štulaši od dva metra i klaunovi, na Europskom trgu svirat će Jinxi, a umjetni snijeg pustit će se u sklopu Božićne bajke na Trgu bana Jelačića. 

Od manifestacije u kojoj sudjeluje 2500 sudionika ove godine očekuje se, kazala je direktorica TZ Zagreba Martina Bienenfeld, da premaši brojke koje je ostvario lani.

Advent u Zagrebu
1/7

- Na prošlogodišnjem Adventu ostvarili smo 34 posto povećanja broja posjetitelja u dolascima i gotovo isto toliko u noćenjima, odnosno
bilo je 100.000 dolazaka i 170.000 noćenja u prosincu iz svih krajeva svijeta – dodala je Bienenfeld, dok je ministar turizma Gari Cappelli naglasio da je Zagreb jedan od primjera kako treba raditi izvan tzv. ljetne sezone.

- Hrvatski turizam traje 12 mjeseci, način na koji Zagreb radi zaintrigirao je cijelu zemlju. Sad imamo advente i na moru i na kopnu,
a promet koji je imao Zagreb prošle godine, 400 milijuna kuna, definitivno daju za pravo Hrvatskoj reći da smo postali hit destinacija ne samo u Europi već i u svijetu – kazao je Cappelli.

Počelo je i glasanje za najbolji božićni sajam na stranici European Best Destinations, koje traje do 11. prosinca.

- Bit ćemo sretni ako ćemo biti među prvih pet, no ako i treći put osvojimo titulu najboljeg adventa u Europi, to će biti veliko slavlje
za Zagreb i za Hrvatsku – zaključila je Bienenfeld.

Komentara 11

DU
Deleted user
08:53 03.12.2017.

Vidi ih. Njonjo1 i Njonjo2, samo im Kolega fali.

Avatar maxist
maxist
07:17 03.12.2017.

"po novi rekord" i "titulu" ??? ....a tzv. prometna rješenja" izradili amateri by Bandić ! ! ! Autobusni kolodvor iz horor filmova usred centra za "iskrcaj tisuča ljudi-turista pa se dešava da je kolona buseva u krug napravi blokadu svegsveg prometa sjever jug + tramvaji satima u stajanju !? >Tko se samo sjetio lucidnog rješenja -moje gumno sistem !!!!!!!!!!!???

VE
verica2
17:45 03.12.2017.

Advent u Zagrebu, Zadru, Osijeku .....ima veze s vjerom i vjernicima utoliko što ih ismijava. Ti "adventi" su pogubniji za vjeru nego otvorena neprijateljstva ili čak progoni. Upravo zbog zloupotrebe i komercijalizacije vjere Zapad je danas poganski. Prije su ize su iz Europe svećenici odlazili u misije u Afriku, a danas je obratno. Inače, advent je, kao i korizma, pokorničko vrijeme. I liturgijsko ruho je ljubičaste boje. Naravno, ako je deviza "novac prije svega", kobase, fritule, palačinke, kuhano vino i blještavilo na našim ulicama moguće je učiniti neizostavnim sadržajem pokorničkog vremena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije