Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Pomoćnici pročelnika za imovinu gradski stan za 1210 eura po kvadratu

Branka Škrnjug bila je jedini ponuditelj, s dvjesto kuna većom cifrom od tražene
08. listopada 2019. u 12:40 5 komentara 2340 prikaza
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Gradski stan na Malešnici od 69 kvadrata za 83.100 eura – ne nedostaje nijedna brojka u iznosu; za ovu je cijenu u Ulici Ivane Brlić Mažuranić pomoćnica pročelnika za imovinu grada imovinu kupila od – Grada. Riječ je o dvoipolsobnom stanu na prvom katu u kojem je Branka Škrnjug već živjela u najmu, dok ga u gradskoj upravi u svibnju nisu odlučili prodati. Početna cijena nekretnine bila je 623.000 kuna, a pomoćnica pročelnika u gradskom Sektoru za upravljanje imovinom, kao jedini ponuditelj, za stan je Gradu dala dvjesto kuna više te ga, na kraju, i kupila za otprilike 1210 eura po četvornom metru.

Milan Bandić ODBIJENICE PO EKSPRESNOM POSTUPKU Obradili 20.000 primjedbi na GUP, ali sporni projekti ostaju

Kako je, prema podacima Njuškala, prosječna cijena četvornog metra stana u kolovozu u metropoli iznosila 2067 eura, a u Španskom, koji je susjedan Malešnici, kvadrat je bio 1735 eura, o cijeni po kojoj je ona kupila svoj stan pitali smo i samu Branku Škrnjug.
– Procjenu nekretnine radi vanjski ugovorni procjenitelj, koji se ugovara putem javne nabave. Radi se procjembeni elaborat, a neovisni sudski vještak provjerava je li sve u skladu sa zakonima i tržištem – rekla nam je pomoćnica pročelnika za imovinu, koja nam je odmah objasnila kako ured u kojem ona radi unutar gradske uprave, a koji je zadužen upravo za gradske nekretnine, nema nikakve veze s određivanjem cijena tih istih nekretnina kojima upravlja. Na pitanje nije li neobično da kvadrat stana bude svega 1200 eura, B. Škrnjug nam je rekla kako procjena nije rađena sad, već prije otprilike šest mjeseci.


– Natječaj je trajao, odnosno raspisan je još u svibnju, a procjena je napravljena i prije. Tržište se mijenja – rekla je pomoćnica pročelnika pa dodala da se bilo tko mogao javiti na gradski natječaj kojim se prodavao spomenuti stan, ponuditi viši iznos te ga, u konačnici, i kupiti. Također, kazala nam je i da je za kupovinu stana dignula kredit te da ne vidi ništa sporno ni u njegovoj cijeni ni u tome da je ona bila jedini ponuditelj s dvjesto kuna većom cijenom od početne. 

Milan Bandić bitka za “zagrebački manhattan” Milan Bandić Ustavnom sudu podnio prijedlog ocjene ustavnosti Zakona o prostornom uređenju Milan Bandić MATEJA ŠOBAK 'Džabe ste krečili', GUP će biti kakvim ga želi Bandić Ilustracija ISTEKAO ROK Arhitekti i urbanisti traže od Grada dostavu Izvješća o provedenoj javnoj raspravi za GUP
Dr. Gordan Lauc
VAŽNO OTKRIĆE
Lauc: Napokon je jasno zašto se virus brzo širio
NP Plitvička jezera
Što vidjeti?
Što sve trebate znati posjećujete li Nacionalni park Plitvička jezera: Gdje vas čekaju fine ličke delicije, a doznajte i što je novo u obilasku Nacionalnog parka
 • Igi125:

  Ako se ne varam isto je tako i Sandra Perkovic kupila stan preko javne ponude samo sto je interesantno, takoder bila jedini kupac i takoder je ponudila nesto veci iznos od trazenog. Cisto sumnjam da u vremenu kad je za ... prikaži još! stanovima velika potraznja, kupci izbjegavaju natjecaj za povoljnu kupnju stana otvoren mjesecima. To me podsjeca na natjecaje koji su bili otvoreni za sve ali zbog tehnickih uvjeta zadovoljavali su samo odredeni ponudaci.

 • Avatar Niškorist
  Niškorist:

  Niš čudno u Hrvatskoj ?

 • josmalopanestalo:

  kak bi rekli baditićevi zemljaci, ma nije istina, lažu ponama