Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTEKAO ROK

Arhitekti i urbanisti traže od Grada dostavu Izvješća o provedenoj javnoj raspravi za GUP

Ilustracija
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/7
03.09.2019.
u 13:39

Javna rasprava provedena je od 31. srpnja do 14. kolovoza 2019. godine.

Hrvatska komora arhitekata, Udruženje hrvatskih arhitekata, Udruga hrvatskih urbanista, Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata, Društvo arhitekata Zagreb i Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu pozvao je Grad Zagreb da dostavi Izvješće o javnoj raspravi provedenoj u postupku donošenja Izmjena i dopuna GUP-a Zagreba.

U priopćenju upućuju na to kako je rok za pripremu izvješća istekao još 30.kolovoza.

"Stručne udruge i ustanove s područja arhitekture i urbanizma u ponovnoj javnoj raspravi na Prijedlog izmjena i dopuna GUP-a grada Zagreba uputile su ukupno 15 primjedbi u kojima su obrazložili razloge zbog kojih je GUP nužno dodatno doraditi i uputiti na drugu ponovnu javnu raspravu", stoji u pozivu arhitekata i urbanista.

Osim toga, stavljaju naglasak na potrebe ulaganja u društveno-ekonomski razvoj grada, ali pod uvjetom da to bude transparentno, odnosno da Građani budu u sve upućeni.

"U zakonodavnom i tehničkom smislu neprihvatljivo je da izmjene GUP-a nisu ispravno pripremljene za ponovnu javnu raspravu", stoji u priopćenju.

Arhitekti upozoravaju na dvosmislenost GUP-a te kako bi se taj problem trebao riješiti, a planovi detaljnije, ispravnije i urednije napraviti.

"GUP kao provedbeni dokument mora biti u potpunosti jasan i onemogućiti različita tumačenja pojedinih odredbi", napisali su arhitekti i urbanisti.

VIDEO Prosvjed protiv GUP-a

Komentara 1

DA
DarthVader
19:05 03.09.2019.

Kaje arihitektici zagrdbacki, dosla vam frka da nebute vise mogli projektirati vasu anti arhikteturu. Da ste sposobni arhitekti nebi se trebali bojati. Ali ovak, ye... a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije