Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvara se Interliber

Počinje lov na dobro štivo na 13.000 kvadrata

Interliber
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/3
07.11.2017.
u 08:33

Svoje će knjige u petom i šestom paviljonu Velesajma od danas do 12. studenog predstavljati oko 300 izlagača iz 16 zemalja

Oko 130 tisuća posjetitelja i nekoliko desetaka puta više naslova knjiga. Impresivne brojke znače samo jedno – počinje još jedan Interliber.

Promocije i radionice stripa

Na 13.000 kvadrata u 5. i 6. paviljonu Zagrebačkog velesajma u idućih će se šest dana održati 40., jubilarno izdanje našeg najpoznatijeg sajma knjiga i učila, a svoje će naslove predstaviti više od 300 izlagača iz 16 zemalja svijeta. Svečano otvaranje danas je u podne, a lov na najbolje naslove počet će još i ranije, od deset sati. Kupci koji se među policama guraju dok nose vrećice pune knjiga već su uobičajen prizor na Interliberu, a ove je godine novost još bogatiji popratni program u znaku jubilarnog rođendana. Održat će se pod nazivom “Interliber 40“, a bit će podijeljen u tri dijela. Prvi je namijenjen dječjoj publici, drugi je fokusiran na promociju knjiga i čitanja, dok će strukovni program obuhvaćati panel-diskusije na temu nakladništva, knjižarstva i knjižničarstva. Također, svakodnevno će se održavati kreativni i edukativni programi poput radionice stripa, crtanja, igara, druženje s piscima..., a dijelit će se i tradicionalne književne nagrade.

Sajam je otvoren svakog dana od 10 do 20 sati, a u subotu i nedjelju će raditi sat vremena dulje. Osim toga, tijekom cijelog je Interlibera osigurano besplatno parkiranje.

Lista najtraženijih naslova

Na sajmu će se, uz najpoznatije nakladnike iz Hrvatske, predstaviti i oni iz Francuske, Irana, Kine, Nizozemske, Španjolske, Velike Britanije..., a posjetitelji će na jednom od štandova moći kupiti i najtraženije knjige u izdanju Večernjeg lista i 24 sata. Tako će se za 79 kuna moći kupiti prvi dio knjige Vladimira Šeksa “Državni udar” čiji je podnaslov “Kako su Manolić i Mesić rušili Tuđmana i hrvatska politika prema BiH“. Po istoj će se cijeni prodavati i knjiga Joze Pavkovića “Urednikov pečat” o položaju Hrvata u BiH, a 59 kuna stoji knjiga Ive Sanadera “Doba politike – detuđmanizacija”. Među knjigama u izdanju 24 sata izdvaja se, pak, biografija Vladimira Putina “Novi car”.     

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije