Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONAČNO

Petlja ide u sanaciju, evo što će se sve popravljati

petlja
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/4
30.12.2017.
u 19:22

Obnovit će se, među ostalim, ograde, sustav odvodnje, nosive konstrukcije, upornjaci i asfalt

Tridesetak godina star nadvožnjak na križanju Slavonske avenije i Avenije Marina Držića konačno će u sanaciju. Obnavljat će se II. nivo takozvane petlje, a Grad je sada raspisao natječaj kojim traži izvođača radova. Na petlji je potrebno obnoviti sve ograde, sustav odvodnje, nosive konstrukcije, upornjake te asfalt.

– Obnova petlje nešto je što Zagrepčani već dugo čekaju i drago nam je da je Grad konačno odlučio investirati u te radove – rekao je Mato Bartoluci, predsjednik Vijeća gradske četvrti Trnje u kojem se petlja nalazi. Također, pozdravio je skoro postavljanje bukobrana na toj lokaciji s obzirom na to da je stanje za stanovnike sada neizdrživo.

Grad je vrijednost nabave procijenio na šest milijuna kuna bez PDV-a, a izvršitelj može obići i detaljno pregledati lokacije kako bi se izbjeglo kasnije zahtijevanje povećanja cijene. Točnije, ponuđač ne može naknadno tvrditi kako nije bio upoznat sa stanjem nadvožnjaka koji se sastoji od mosta širine tridesetak metara na kojemu se nalaze tri traka na južnom i tri traka na sjevernom kolniku. Između njih je i razdjelni otok, a tu su i dva nogostupa koja nisu predviđena za pješake nego kao revizijska staza.

Radovi uključuju demontažu odbojne i pješačke ograde te izradu, nabavu i montažu novih ograda. Na kolniku će se ukloniti sedam centimetara asfalta, potom će se ugraditi hidroizolacijski sustav te staviti novi asfalt. Sredit će se i sva oštećenja betona na vanjskim stranicama nadvožnjaka, a projekt uključuje i sanaciju svih stupova i upornjaka. Također, sanirat će se cjelokupni sustav odvodnje što uključuje uklanjanje starih i postavljanje novih cijevi kao i ostale infrastrukture.

Odabrani izvođač imat će ukupno četiri mjeseca od dana preuzimanja posla da dovrši sve radove i da nadvožnjak opet bude spreman za vožnju.     

petlja
1/5

Komentara 18

NV
NV
20:39 30.12.2017.

Ono što je Tito napravio ovi ne mogu obnovit.

PR
prajdali100
22:03 30.12.2017.

Bandicu pocnite vise nesto konkretno delati !!! Nije na odmet pogledati koliko se i sto se sve npr. gradi u Beogradu. Gdje su konkretni projekti i investicije !!? Ako ne znate neka dođe netko drugi.

DU
Deleted user
09:04 31.12.2017.

Samo naprijed , do 2025 će valjda uspjeti provedba javnog natječaja .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije