Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
noćno skijanje

Otvorena sezona, više od tisuću skijaša na Sljemenu

Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/7
Autor
Mateja Šobak/VLM
30.01.2014.
u 22:41

Dan proveden na zagrebačkom skijalištu 30 posto jeftiniji

Magla i dva stupnjeva Celzijusa ispod ništice večeras nisu spriječili više od tisuću Zagrepčana da noćnim skijanjem otvore ovogodišnju sljemensku sezonu.

- Idealni su to uvjeti za skijanja i bordanje - uvjereni su bili prijatelji Marijan i Ivan koji su se, prije prvog iskušavanja Crvenog spusta odlučili okrijepiti čajem i kobasicama tik uz stazu. Kako kažu dečki, i inače na Sljeme dolaze redovito te su upravo na njemu i naučili skijati.- Crveni spust je odličan, pogotovo ako se dođe preko tjedna kad nema gužve - rekli su Marijan i Ivan koji, kako sami kažu ponekad na zagrebački najviši vrh dovedu i svoje djevojke.

Prvo skijanje

- Nisu baš dobre na skijama, pa nas samo ometaju - kroz smijeh su priznali prijatelji koji svoje bolje polovice najčešće, kako kažu, pošalju na Bijelu livadu da vježbaju na nešto laganijoj stazi. A tamo je prve skijaške korake napravio i mali “tigar” Adrian.

- Mama mi je kupila kacigu, ali ja sam si je sam odabrao - objasnio je petogodišnjak svoju narančasto-crnu kacigu s ušima i isto takvo skijaško odijelo. Na skijanje Adrian je došao s roditeljima prvi puta.- Najbolje da nauči dok je još ovako malen. Ja sam na skije prvi puta stala točno na svoj 25. rođendan i bilo me više strah nego što je njega danas. A da će uskoro proskijati, i to kad za dvije godine obnovi žičaru, obećao je i gradonačelnik Milan Bandić koji je službeno otvorio sezonu skijanja na Sljemenu. Doduše, sa zakašnjenjem od pola sata zbog problema s autobusom na sljemenskoj cesti zbog kojeg je promet bio nakratko blokiran.

Za djecu besplatno

- Sretan sam što će se u naredna dva mjeseca ovdje svakodnevno skijati i što će djeca do 15 godina to moći raditi besplatno kako ne bi, ovako kao ja, morali to učiti pod stare dane - rekao je gradonačelnik Bandić te dodao kako će ove godine cijene za skijanje na Sljemenu biti 30 posto jeftinije nego prošlu godinu. Kako sad postoji samo cjenik za odrasle, odnosno za starije od 15 godina, prema njemu, dnevna skijaška karta za skijanje preko tjedna 50 je kuna, dok ona za vikend iznosi 70 kuna. Noću će se moći skijati samo preko tjedna, i to za 40 kuna po osobi. A sudeći prema reakcijama onih koji su staze isprobali sinoć, Sljeme će danas ponovno biti puno.

>> Do Sljemena više autobusa zbog navale građana na skijanje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije