Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PZ PUHOVEC

Otvorena nova prometnica u Dugom Selu: 'Rasteretit će promet i pokrenuti novu gradsku budućnost

Foto: Dugo Selo
1/5
13.11.2021.
u 16:00

Jedan od strateških projekata Grada Dugog Sela bio je završetak radova na izgradnji infrastrukture Poduzetničke zone Puhovec, vrijedne nešto više od 10 milijuna kuna.

U sklopu projekta izgrađena je obilaznica kroz Poduzetničku zonu koja je svečano puštena u promet, 11. studenog 2021. godine.

Moderna dvosmjerna prometnica dugačka je 1,1 km i uključuje pješačku i biciklističku stazu širine 3 m zajedno sa svom infrastrukturom – kanalizacijom, vodovodom, odvodnjom, javnom rasvjetom, ugibalištima – autobusnim stajalištima,  plinovodom i strujom, što što su sve preduvjeti za razvoj poduzetništva u Zoni te podizanje standarda stanovnika južnog dijela Dugog Sela. 

Foto: Dugo Selo

„Danas otvaramo važnu prometnicu za grad financiranu europskim i novcem građana Dugog Sela koja će pokrenuti budućnost jer ide kroz Poduzetničku zonu i spaja dva naselja juga koja do sada nisu bila spojena. Ova cesta je poveznica i prekretnica u razvoju grada, a ovaj dio od sada će biti Novo Dugo Selo“, rekao je gradonačelnik Nenad Panian.

Obilaznicom kroz Poduzetničku zonu Puhovec spojene su ulica Bože Huzanića i Rugvička ulica, a izgradnjom dva nadvožnjaka rasteretit će se promet kroz sami centar grada. Osim prometnog rješenja, najveća korist obilaznice je veća atraktivnost Poduzetničke zone Puhovec  te integracija Poduzetničke zone Črnovčak za investitore i gospodarstvenike.

Foto: Dugo Selo

„Nadam se da će u ovoj novoj Zoni uskoro biti puno poduzetnika, radnika i novih objekata, a time u gradu i novih stanovnika. Podržavat ćemo sve akcije gospodarstvenika u njihovom razvoju, zapošljavanju i stvaranju novih radnih mjesta te širenja proizvodnje, a podupirat ćemo i doseljavanje novih stanovnika kako bi isti znali da su došli u lijep grad budućnosti“, istaknuo je Panian.

Projekt „Razvoj infrastrukture Poduzetničke zone Puhovec – Dugo Selo“ vrijedan je 10.046.275,75 kn, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Europskog fona za regionalni razvoj sa 5.522.798,76 kn. Uz sredstva EU, Grad Dugo Selo potpisao je i ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU vrijedan 1.486.907,37 kn, dok je Zagrebačka županija sudjelovala s dodatnih 200.000,00 kn. Ostalih 2.836.569,62 kn Grad Dugo Selo je osigurao iz vlastitih proračunskih sredstava.

Foto: Dugo Selo

Dionica je izvedena u tri faze. „Prve dvije faze su izvedene u proljeće ove godine, a treća ih je spojila ovom prometnicom spajanjem dvije županijske ceste. Zadnjih 30 metara prometnice bio je dio projekta Hrvatskih željeznica i izgradnje nadvožnjaka Dugo Selo – Križevci pa je cjelokupna trasa sada spojena“, kazao je voditelj Odsjeka za komunalno i stambeno gospodarstvo Davor Miljanović

Bolja prometna povezanost i rasterećenje u centru grada osjetiti će se odmah po puštanju prometnice u promet. Poduzetnička zona Puhovec zasigurno će uskoro postati žila kucavica gospodarstva Dugog Sela s obzirom na veliku zainteresiranost investitora. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije