Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb Županija

Otvorena nova prometnica u Dugom Selu: 'Rasteretit će promet i pokrenuti novu gradsku budućnost

Jedan od strateških projekata Grada Dugog Sela bio je završetak radova na izgradnji infrastrukture Poduzetničke zone Puhovec, vrijedne nešto više od 10 milijuna kuna.
13. studenoga 2021. u 16:00 0 komentara 8454 prikaza
Foto: Dugo Selo
Pogledajte galeriju 1/5

U sklopu projekta izgrađena je obilaznica kroz Poduzetničku zonu koja je svečano puštena u promet, 11. studenog 2021. godine.

Moderna dvosmjerna prometnica dugačka je 1,1 km i uključuje pješačku i biciklističku stazu širine 3 m zajedno sa svom infrastrukturom – kanalizacijom, vodovodom, odvodnjom, javnom rasvjetom, ugibalištima – autobusnim stajalištima,  plinovodom i strujom, što što su sve preduvjeti za razvoj poduzetništva u Zoni te podizanje standarda stanovnika južnog dijela Dugog Sela. 

 | Autor : Dugo Selo Foto: Dugo Selo

„Danas otvaramo važnu prometnicu za grad financiranu europskim i novcem građana Dugog Sela koja će pokrenuti budućnost jer ide kroz Poduzetničku zonu i spaja dva naselja juga koja do sada nisu bila spojena. Ova cesta je poveznica i prekretnica u razvoju grada, a ovaj dio od sada će biti Novo Dugo Selo“, rekao je gradonačelnik Nenad Panian.

Obilaznicom kroz Poduzetničku zonu Puhovec spojene su ulica Bože Huzanića i Rugvička ulica, a izgradnjom dva nadvožnjaka rasteretit će se promet kroz sami centar grada. Osim prometnog rješenja, najveća korist obilaznice je veća atraktivnost Poduzetničke zone Puhovec  te integracija Poduzetničke zone Črnovčak za investitore i gospodarstvenike.

 | Autor : Dugo Selo Foto: Dugo Selo

„Nadam se da će u ovoj novoj Zoni uskoro biti puno poduzetnika, radnika i novih objekata, a time u gradu i novih stanovnika. Podržavat ćemo sve akcije gospodarstvenika u njihovom razvoju, zapošljavanju i stvaranju novih radnih mjesta te širenja proizvodnje, a podupirat ćemo i doseljavanje novih stanovnika kako bi isti znali da su došli u lijep grad budućnosti“, istaknuo je Panian.

Projekt „Razvoj infrastrukture Poduzetničke zone Puhovec – Dugo Selo“ vrijedan je 10.046.275,75 kn, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Europskog fona za regionalni razvoj sa 5.522.798,76 kn. Uz sredstva EU, Grad Dugo Selo potpisao je i ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU vrijedan 1.486.907,37 kn, dok je Zagrebačka županija sudjelovala s dodatnih 200.000,00 kn. Ostalih 2.836.569,62 kn Grad Dugo Selo je osigurao iz vlastitih proračunskih sredstava.

 | Autor : Dugo Selo Foto: Dugo Selo

Dionica je izvedena u tri faze. „Prve dvije faze su izvedene u proljeće ove godine, a treća ih je spojila ovom prometnicom spajanjem dvije županijske ceste. Zadnjih 30 metara prometnice bio je dio projekta Hrvatskih željeznica i izgradnje nadvožnjaka Dugo Selo – Križevci pa je cjelokupna trasa sada spojena“, kazao je voditelj Odsjeka za komunalno i stambeno gospodarstvo Davor Miljanović

Bolja prometna povezanost i rasterećenje u centru grada osjetiti će se odmah po puštanju prometnice u promet. Poduzetnička zona Puhovec zasigurno će uskoro postati žila kucavica gospodarstva Dugog Sela s obzirom na veliku zainteresiranost investitora. 

ovo nisu očekivali
Policajci uhitili čovjeka na stanici, a on im poslao pismo iz zatvora. Evo što je u njemu pisalo
Hrvatski Telekom
Temeljem korisničkih iskustava
Hrvatski Telekom osvojio nagradu za najbolju fiksnu mrežu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.