Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mreža pomoći

Obiteljima donose hranu i namirnice prikupljene putem fejsa

mreža pomoći
Tomislav Miletić/PIXSELL
22.02.2013.
u 19:00

Članovi u grupi objavljuju što nekoj od ugroženih obitelji treba pa se stvari osobno i odnose. Mnogima puno znači i litra ulja i šećer.

Sve više Zagrepčana u teškoj je situaciji zbog gubitka posla, dugova ili bolesti, ali na Facebooku, u grupi Zagrepčani humanitarci, ima onih koji im mogu pomoći.

– Ideja je pomoći onima slabijeg imovinskog statusa, samohranim majkama s djecom, invalidima, starijim, nezaposlenima... – rekla je Nana Schaps, jedna od 15-ak volontera i voditelja akcija u grupi koja broji oko 3000 članova.

– Prvo smo sami tražili ljude koji trebaju pomoć, a danas nam se svakodnevno javlja toliko obitelji, posebno mladih s djecom koji su ostali bez posla, grcaju u dugovima i nemaju za lijekove ni hranu. Najveći je problem određivanje prioriteta kome pomoći – rekla je Josipa Cahun dodajući da grupa ne prima novac, već samo nekvarljive namirnice i higijenske potrepštine.

Volonteri mjesečno odrade sedam akcija, svaki put pomognu drugoj obitelji.

– Redovito objavljujemo za koga prikupljamo donacije i što prikupljamo. Trudimo se pomoći što većem broju obitelji i dati im nadu, a svaku kojoj pomažemo posjetimo i predamo donacije pa znamo da je pomoć došla u prave ruke – kaže Ana Marija Paić.

– Teško je vidjeti u kakvim ljudi uvjetima žive. Neću zaboraviti posjet bivšem vatrogascu kad ga je sin upitao: “Tata, ja sad idem u školu, daš mi remen?”, a on mu dao svoj remen, jedini koji imaju. Mnogima puno znači i litra ulja i šećer, a velika je radost djeteta kad dobije čokoladni namaz – poručuje N. Schaps.

Najviše, kažu, pomažu majkama s djecom s posebnim potrebama, a svi koji žele pomagati mogu se javiti na stranicu fbhumanitarci.wpengine.com.

>>Sve veći broj obitelji svaki dan u redu za hranu u pučkoj kuhinji

Komentara 2

JK
josip kokić
20:35 22.02.2013.

Ljudska solidarnost s onima u nevolji najveći je stupanj duhovnosti. Hvala Bogu, Hrvati u tome ne oskudijevaju, maratonci u trpljenju.

DS
dječak sa šibicama
08:42 23.02.2013.

bravo cure,pozz Ani u VG.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije