Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOLUMNA AGRAMERSKI POSLI

Novinarstvo po HNS-u

16.11.2002.
u 00:00

Ni HDZ se toliko nije uplitao u novinarski posao kao HNS: posredovali su kod urednika ne bi li se smijenilo TV novinarku koja prati gradsku politiku, tražili snimke radijskih vijesti u kojima se spominje HNS, optuživali novinare za neprofesionalnost jer su izvještavali s novinarskih konferencija drugih stranaka, spuštali telefonske slušalice novinarima kojima nisu zadovoljni čim bi im se ovi predstavili, jednom kolegi ugledni je narodnjak zaprijetio šamarom, a Sud časti Hrvatskog novinarskog društva nedavno je odbacio jednu tužbu HNS-a - neosnovanom.

Večernjakovu novinarku glasnogovornik stranke Boris Blažeković optužio je da je zatvorila njegov restoran "Meduzu" i zaposlenike otjerala na ulicu. Istodobno, Blažeković se oštro protivio što njegovu funkciju glasnogovornika uopće spominjemo u kontekstu njegova restorana. A sve telefonom - iz središnjice HNS-a.

Prozivanje Večernjeg lista zbog navodne informacije da se u Zagrebu pripremaju izbori smiješno je, gospodine Blažekoviću, u vremenu kad vaša stranka i njen koalicijski partner Zagreb neprekidno drže u neizvjesnosti od prijevremenih izbora.

Kad već smatrate najnormalnijim da ispravljate nečiji stav, ponovit ću da iznenadna uzastopna pojavljivanja predsjednice HNS-a Vesne Pusić - prvo na otvaranju odvojka Žitnjaka pa na Autobusnom kolodvoru - doista sugeriraju na predizborne aktivnosti. Jer, poznato je da, iako gradska zastupnica, dr. Pusić malo sudjeluje u radu Skupštine Grada i ondje se pojavi samo kad je koalicijska kriza u jeku. A što se tiče iskonstruiranih napisa i trača o njenoj kazni za parkiranje u pješačkoj zoni, iskonstruirali su ih stanari kojima ste susjedi i koji su nemoćni dok im dužnosnički automobili uzurpiraju ulicu. Trač nije - vidjelo se iz faksimila kazne, ali, suprotno vašem mišljenju, javnosti zanimljivo jest. Jer, dr. Pusić promiče izuzetno visoke moralne i demokratske kriterije, koje ne bi smjela poljuljati ni prekršajna kazna.

Nemam želju ocrniti HNS. Imam želju ukazati na propuste, nedosljednosti i zablude, a jedna od njih je i vaša neobična sklonost sustavnog prozivanja novinara.

Od političara očekujem projekte koji će koristiti Zagrebu, a ne lica koja bih najradije gledala. Isto tako među novinarima, gospodine Blažekoviću, ne moraju biti lica koje biste vi najradije gledali.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije