Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16.10.2017. u 12:02

O ukusima se ne treba raspravljati, ali očito je novinarka u naš grad došla s predrasudama

Palačinke za tri eura i rakija dostupna u svakom supermarketu.

To je, izgleda, najviše impresioniralo novinarku uglednog tjednika Der Spiegel Anne Haeming u metropoli. Zagreb je nazvala kandidatom za titulu najdosadnijeg grada. Grada koji je Lonely Planet, jedan od najprestižnijih svjetskih turističkih vodiča, uvrstio među top europske destinacije koje se mora posjetiti u 2017.

Ta ju je činjenica i potaknula da pođe put Zagreba. No gotovo ništa nije joj se svidjelo. Ironično je komentirala kako je Zagreb grad “najveće gustoće ljekarni, sladoledara i frizerskih salona na kontinentu”. Dobar dojam nisu ostavili ni jezera Bundek i Jarun, a ni buvljak na Hreliću, za koji je napisala da se tamo prodaju stvari koje tjeraju na sram.

Hrelić, koji je već pet desetljeća najposjećeniji sajam u Hrvatskoj. Ne samo da su Zagrepčani oduševljeni poznatim buvljakom, već su njime opčinjeni svi koji se na njemu nađu, pa i strani turisti. I da, na njemu se mogu naći stvari koje će se nekome činiti smećem, a drugome blagom, ali novinarka očito nije shvatila bit Hrelića. Ona nije vidjela gomilu živopisnih lica niti je htjela detaljno se zagledati u hrpu predmeta kojima nema kraja kada ih počnete proučavati. Nije joj se svidjela ni mnogobrojnost kafića, koja inače turiste oduševljava pa je Zagreb zbog toga prozvan i velikim dnevnim boravkom na otvorenom. Zagreb je sve samo ne dosadan. Stvarno se u posljednjih nekoliko godina otvorilo toliko zanimljivih lokala, i to različite tematike, tako da u Zagrebu svatko može pronaći nešto što ga zanima. Od lokala posvećenih isključivo štruklama do grčkih, afričkih i drugih restorana nacionalnih kuhinja. A da ne pričamo o manifestacijama koje ne izostanu nijedan mjesec.

O ukusima se ne da raspravljati, ali očigledno je da je novinarka imala negativan stav čim je nogom kročila u grad. To su joj potvrdili i njeni sunarodnjaci. Da je potpuno promašila u procjeni, napisali su u komentarima na Spiegelovu portalu.

Komentara 18

KR
kruti190
13:12 16.10.2017.

iskompleksirana glupača

PR
prajdali100
13:43 16.10.2017.

Gospođa Anne nije vrijedna pomena.Što se nas tiče njeno razmišljanje !!! Ako joj se ne sviđa u HR ili ZG nek razguli.....

SO
SoloHan
13:37 16.10.2017.

kokoš

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije