Naslovnica Zagreb ZG Život

“Nepoznati Zagreb” u top 10 europskih alternativnih tura

Riječ je o turističkim turama, stoji u objašnjenju The Guardiana, koje na drukčiji način prezentiraju grad te se ističu originalnošću, pa se Zagreb tako našao uz bok Amsterdamu, Stockholmu, Lisabonu, Parizu i Barceloni.
03. kolovoza 2016. u 13:24 0 komentara 2756 prikaza
Pogledajte galeriju 1/2

Svojim je turama odlučila otkriti već pomalo zaboravljene mistične zagrebačke lokacije pune starih legenda te je kreativnošću osvojila Zagrepčane i turiste, a sada i – britanski The Guardian. Turistička vodičica Iva Silla, naime, dospjela je s “Nepoznatim Zagrebom” odnosno sa “Secret Zagreb Walks” na listu deset najboljih alternativnih tura u Europi. Riječ je o turističkim turama, stoji u objašnjenju The Guardiana, koje na drukčiji način prezentiraju grad te se ističu originalnošću, pa se Zagreb tako našao uz bok Amsterdamu, Stockholmu, Lisabonu, Parizu i Barceloni.

Lov na vještice

– Nisam znala da ću se naći na listi i gotovo sam zanijemjela od sreće i šoka. Redovito pratim što europski i svjetski mediji pišu o turističkoj ponudi te sam iz znatiželje otvorila popis i tek tada shvatila da sam i ja na njemu – kaže Iva Silla, koja je ture po Zagrebu počela voditi prije tri godine. Zaključila je kako turistima može ponuditi nešto novo, napustila uredski posao i otvorila tvrtku. Čini se da nije pogriješila, pa je tako od jedne ture, “Opsjednuti Zagreb”, nastala cijela serija, nazvana “Nepoznati Zagreb“. Sad su tako u ponudi i ture “Uspavani zmaj” te “Zagrebarium”. Organizira i tematske razglede grada za “Noć vještica” i Božić, ali i igre za turiste na Gornjem gradu, poput lova na vještice.

Posebni tematski kostimi

– Drago mi je što se nalazim baš na popisu drukčijih tura jer upravo to i želim. Cilj mi je pokazati drugo lice Zagreba koje je također zanimljivo – govori Iva Silla, čije mistične šetnje vode od ukletih kuća i sablasnih skulptura zmija i zmajeva sve do groblja. “Zagrebarium”, pak, predstavlja hrvatske znanstvenike i izumitelje.

– Ne želim turiste upoznati samo s činjenicama, nego im ispričati cijelu priču, koju će zapamtiti – ističe vodičica koja za vrijeme tura nosi i posebne tematske kostime u čijim su izradama sudjelovali zagrebački obrtnici. U početku je vodila dvije ture mjesečno, a sada je bukirana gotovo svaki dan. Cijena po osobi je 75 kuna, a raspored se može pronaći na stranici Secret Zagreb.•

Argentum
PROMO
Otkrijte poklone koji će izmamiti osmijeh na lice svake žene

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.