Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
M. Vlahović

Ne riješi li se problem zemljišta do 1. rujna, štrajkam glađu

Vojarna Taborec (1)
Antonio Bronić/PIXSELL
24.08.2010.
u 11:16

Zemljište vojarne na kojem bi se trebao nalaziti dom umirovljenika još je, formalno, u vlasništvu države.

Svega osam mjeseci nakon što je završio svoj 20 dana dug prosvjed glađu, potaknut problemima oko gradnje doma umirovljenika u Samoboru, Mišo Vlahović iz Udruge Kodeks mogao bi svoj čin ponoviti. Ne održi li Grad do 1. rujna obećanje da će napokon nepovratno definirati lokaciju budućega umirovljeničkog doma, Vlahović će, kaže, ponovno prosvjedovati.

– Iako smo s gradonačelnikom K. Beljakom još u siječnju dogovorili da će se dom smjestiti na 15.000 četvornih metara u prostoru bivše vojarne, do danas s Gradom nismo potpisali nikakav ugovor. Naime, zemljište vojarne, dok god komisija ne napravi elaborat s popisom svih čestica i prezentira ga Vladi, formalno još pripada državi pa Samobor njime ne može dugoročno gospodariti – objašnjava Vlahović i dodaje da se ipak nada da drastične mjere – poput prosvjeda glađu – ovoga puta neće biti potrebne.

– Ohrabruje me to što smo s Gradom već u grubo definirali izgled doma. Objekt bi imao oko 220 ležajeva i mogućnost dnevnog boravka za dio korisnika, a po potrebi bi se mogao i proširiti – najavljuje on.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije