Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
40. GODINA VINCEKA

Naše sladolede liže već treći naraštaj Zagrepčana

05.04.2017., Zagreb - Slasticarnica Vis a Vis by Vincek. Slasticarnica Vincek ove godine slavi 40 godina rada i tim povodom organizirali su druzenje s novinarima na kojem je obitelj Vincek na celu sa Stjepanom Vincekom u kratko predstavila sebe kao i svoj
06.04.2017.
u 13:48

Supružnici Stjepan i Ankica te su 1977. godine pronašli u Zvonimirovoj 7 idealan mali prostor za početak, otvorili svoju prvu slastičarnicu te je nazvali po svom prezimenu – Vincek.

On je imao 24, a ona 22 godine. Dijelili su veliku ljubav prema slastičarstvu, smatrali da mogu ponuditi nešto novo i odlučili pokrenuti vlastitu proizvodnju. Supružnici Stjepan i Ankica te su 1977. godine pronašli u Zvonimirovoj 7 idealan mali prostor za početak, otvorili svoju prvu slastičarnicu te je nazvali po svom prezimenu – Vincek. Počela je tako priča koja sada traje već 40 godina i postala je u Zagrebu sinonim za slastičarstvo. Nadali su se, kažu, da će uspjeti, ali ovakva im obljetnica jako puno znači.

Cijeli život uz kolače

– Danas kad uđete u našu slastičarnicu, vidite gotovo 40 vrsta sladoleda i više od sto vrsta kolača, ali nije oduvijek tako bilo. U početku smo imali tek pet-šest okusa sladoleda i 30-ak kolača – govori Stjepan Vincek o prvim danima. Kada bismo ujutro otvorili, prisjeća se, vitrine su bile pune, a tijekom dana tako su se brzo praznile da predvečer više nije bilo nijednog kolača. Tada je u pogonu radilo osmero ljudi, a danas je u šest poslovnica više od sto zaposlenika. Veoma im je drago što se u biznis uključilo i njihovo troje djece te što će oni nastaviti posao. Andrijana i Josip završili su ekonomiju, a Mišela Prehrambeno-biotehnološki fakultet.

– Ja imam 37, a naše slastičarnice 40 godina. To znači da doslovno cijeli život živim uz kolače, sladolede... I nikada mi nisu dosadili – kaže Mišela, idejna začetnica novog koncepta “Vis à Vis by Vincek”. Riječ je o specijaliziranoj ponudi koja postoji od 2014. godine, a uključuje slastice bez glutena, šećera, aditiva...

– Od početka se trudimo biti inovativni i drukčiji kako bismo zadržali i privukli goste – objašnjava Stjepan Vincek, koji kaže da danas k njima dolazi već druga ili treća generacija neke obitelji. Bake i djedovi tako unucima prepričavaju zgode iz Vinceka koji je s vremenom postao i važna turistička lokacija u gradu.

Dobro ide i Jelačić-šnita

Tijekom 40 godina osmislio je i brojne autorske kolače među kojima je poznata zagrebačka kremšnita. I danas im je najtraženiji proizvod, a prodaju oko 300 tisuća komada godišnje. Tu su i Vincek-torta te Jelačić-šnita, ali i neobični okusi sladoleda poput onog od kestena i jabuke.•

Ključne riječi

Komentara 4

LO
Long
14:58 06.04.2017.

Vec odavno to nije vasa slasticarna. Siptar je vlasnik, a od vas Vinceka, ostalo je samo ime.

WU
wuggibiba
21:10 06.04.2017.

da,da ali sa Vincekom nismo vise zadovoljni., od kada ima novog vlasnika.

Avatar Dr Evil
Dr Evil
12:22 12.04.2017.

baš ste XXXL

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije