Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački advent

Najbolje zimsko odredište za obitelji s djecom

Najbolje zimsko odredište za obitelji s djecom
Foto: Sanjin Kaštelan
1/7
10.12.2019.
u 14:33

Djeca će na adventu svakako doći na svoje, jer su organizatori pripremili pregršt iznenađenja, predstava, glazbeni programi, izložbe i igraonice koji će oduševiti najmlađe

Zagrebom je napokon zavladala adventska predbožićna čarolija. Već tradicionalno, na Tomislavcu se otvorio Ledeni park, najveće i najljepše klizalište u ovom dijelu Europe. Kako je ove godine zagrebački advent u znaku Orašara, mlade nade umjetničkog klizanja iz zagrebačkog kluba Pahuljice upravo su na Ledenom parku izveli predstavu Orašar na ledu, a posjetitelje su također oduševili i hrvatski reprezentativci u umjetničkom klizanju Lana Petranović i Antonio Souza-Kordeiru.

Za prve korake u klizaljkama bit će organizirana škola klizanja, a moguće je dogovoriti i individualne sate klizanja s trenerom. Okrijepiti se možete u nekoj od božićnih kućica koje će nuditi svima omiljene slane i slatke zimske delicije. Advent i ove godine stiže i na Zrinjevac, i ogrnut će po mnogima jedan od najljepših gradskih parkova plaštem svjetlucavih lampica, a u kućicama vas čekaju unikatni suveniri i ukrasi našim obrtnika i umjetnika. Da božićna čarolija bude potpuna, tu su i kućice s tradicionalnim specijalitetima, poput krpica sa zeljem i štrukli.

Foto: Boška i Krešo

Uži centar grada pretvara se u Adventski vjenčić, niz drvenih kućica s dražesnom ponudom suvenira, nakita, unikatnih božićnih ukrasa hrvatskih obrtnika, dizajnera i korisnika Inkluzivne radionice za ljude s intelektualnim poteškoćama. Usput možete uživati u ukusnim zalogajima tradicionalnih specijaliteta i street fooda i ugrijete se kuhanim vinom ili čajem.

U vrijeme adventa, pješačka zona Europskog trga postaje omiljeno okupljalište mladih. Bogati program sastoji se od brojnih koncerta DJ nastupa i različitih atrakcija. Adventska čarolija neće zaobići ni Johann Franck, a u mnoštvu kućica posjetitelje očekuje odlična božićna gastronomska ponuda u kojima možete uživati uz dobru glazbu.

Foto: Julien Duval

Na trgu bana Josipa Jelačića čeka vas Božićna bajka, uz prigodni glazbeni program i pregršt drvenih kućica okruženih božićnim jelkama. Kao i uvijek, oko Manduševca je postavljen veliki adventski vijenac, a kao i svake godine, kreće bogat i raznovrstan glazbeno-zabavni program, uz nastupe DJ-a i bendova, a subotom i nedjeljom od 11 do 13 sati pripremljen je odličan zabavni dječji program koji će oduševiti vaše mališane.

Tijekom adventa prolaz Oktogon, mistični pasaž koji povezuje Ilicu i Trg Petra Preradovića dobit će novo ruho, pa će se za doživljaj pune čarolije adventa pobrinuti Orašari uz igru svjetlosti u kojoj će zasigurno uživati i mladi i stari. Kod zgrade Hrvatskog narodnog kazališta na Trgu Republike Hrvatske kulturna scena grada bit će uklopljena u ugođaj adventa. Adventski program kod Hrvatskog narodnog kazališta, bogati glazbeni repertoar HNK odvijat će se uživo svakim danom od 18 do 19.30 sati. Radno vrijeme adventa bit će svakoga dana od 10 do 24 sata, na Badnjak i Staru godinu od 10 do 17 sati, a na Božić i Novu godinu od 17 do 24 sata.

Tunel Grič, jedna od atraktivnijih gradskih turističkih atrakcija, koji prolazi ispod Gradeca i povezuje Mesničku i Radićevu ulicu, a izlazi na tri mjesta u Ilici i na jednom mjestu u Tomićevoj ulici također će u vrijeme Adventa rasvjetom i scenografijom i sam postati dio čarobnog svijeta Orašara.

Filmski advent će povezati šumu Tuškanca i čarobni svijet Kina Tuškanac u kojemu će se prikazivati blagdanski filmovi za male i velike pa će u pomno osmišljenom filmskom programu za cijele obitelji dati Adventu još jedan obiteljski štih za sve filmoljupce.

Foto: Lidija Akmadža

Jedna od omiljenih adventskih destinacija za djecu je advent u Maksimiru i Zoološkom vrtu Zagreb u kojoj uživaju i odrasli, a u najpopularnijem zagrebačkom parku i ove godine će biti grijani paviljoni za djecu u kojima će se odvijati zabavno-edukacijski i animacijski programi. Dječje igraonice bit će otvorene svakog dana adventa, a neće izostati ni glazbeni program i drugi sadržaji za malo starije.

Djeca će na adventu svakako doći na svoje, jer su organizatori pripremili pregršt iznenađenja, predstava, glazbeni programi, izložbe i igraonice koji će oduševiti najmlađe. Plesni zbor Zagrepčanke i dečki nastupiti na koncertu Christmas story – Spasimo svijet s najljepšim božićnim pjesmama i najaviti novi projekt pjesmama s ekološkim temama pod nazivom Spasimo svijet. Mališane će razveseliti vožnja s Djedom Božićnjakom i darovi u Veselom božićnom tramvaju, a mnogo zabave bit će i u Tin Expressu, okićenom vlakiću u kojemu će uz prigodni program djecu dočekati sveti Nikola i Djed Božićnjak. U Orašar Escape Roomu posjetitelji će od 6. prosinca do 19. siječnja uživati u najljepšim prizorima iz baleta Orašar, a za najmlađe su organizirane kreativne igraonice, kutak za čitanje slikovnica i igranje igre memorije s likovima iz baleta Orašar.

Foto: Julien Duval

U Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski 1.12. i 14.12.2019. na rasporedu je interaktivna predstava Kako je vilenjak spasio Božić, a nezaobilazna adventska atrakcija je i Muzej vlakića – Baco Mini Express, najveća maketa željeznice jugoistočne Europe.

Zagrebačka filharmonija je za svoje najmlađu publiku u okviru MINIMINI ciklusa pripremila koncertnu predstavu Božić kod zimogroznih koja će zasigurno zagrijati srca vaših mališana.

I ove godine, jedna od obaveznih adventskih destinacija bit će Stross i Vranyczanyjeva poljana na zagrebačkom Gornjem gradu. Oživite svoj božićni san na najromantičnijem dijelu zagrebačkog Gornjeg grada. Program na Strossu sastoji se od svakodnevnih koncerata i nastupa DJ-a, na za vikend su organizirane likovne vikend radionice za djecu u uređenom prostoru uz prigodnu ponudu hrane i pića najljepši pogled na Zagreb.

Foto: Boška i Krešo

BAŠ NAŠ Advent u Klovićevim dvorima ove će godine u svojem atriju imati klizalište, a pripremljena je posebna božićna izložba koja će svim posjetiteljima pružiti spektakularan doživljaj adventa. Najiščekivanija atrakcija je natječaj za najljepšu adventsku fotografiju, pa je za očekivati da će i ove godine društvene mreže biti pune odličnih fotografija nastalih u prekrasnom ambijentu Klovićevih dvora.

Adventsko Fuliranje se i ove godine održava u Parku Josipa Jurja Strossmayera, a posjetitelje čeka izvrsna gastro ponuda uz odličnu glazbu. Za sladokusce, Fuliranje će i ove godine biti lokacija koja se ne propušta jer će u tridesetak kućica svoju ponudu božićnih specijaliteta ponuditi neki od najzanimljivijih gastro imena na hrvatskoj sceni.

Za sve koji tijekom dana adventa žele uživati u kulturnoj baštini i uživati u sentimentalnom raspoloženju koje budi upoznavanje i podsjećanje na stare običaje, i ove će godine mogu posjetiti Advent u Vili na Prekrižju. Izgrađena je 1942. godine kao građevina sa slamnatim krovom po projektu arhitekta Ivana Zemljaka. Ulaz se ne naplaćuje, ali prije ulaska u kompleks, građani moraju proći sigurnosnu provjeru. U sklopu programa Adventa na Prekrižju, u pripremi je bogati glazbeni program, a nastupit će Ansambl Strauss, nekoliko kulturno-umjetničkih društva i zborovi glazbenih škola.

Sadržaj je nastao u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije